Parcare subterană, mutarea Pieței Centrale și dezvoltarea unui nou centru vechi – obiectivele USR PLUS

În ultimii ani și la Curtea de Argeș traficul auto a crescut exponențial, dar numărul de parcări și proiectele de infrastructură rutieră au bătut pasul pe loc. Dezvoltarea haotică cu clădiri foarte aproape de carosabil, cu trotuare pe care oamenii pot merge doar în șir indian denotă lipsa unei viziuni și strategii integrate de dezvoltare. Lipsa unui arhitect șef mai mulţi ani de zile își spune cuvântul și orașul nostru se depărtează pe zi ce trece de Orașul Regal pe care îl așteptăm de mulți ani, iar ceea ce rămane este doar un slogan.

”Strategia USR PLUS de dezvoltare a orașului este de departe cea mai vizionară și cuprinde parcare subterană, mutarea Pieței Centrale pe platoul de lângă stadionul municipal și reamenajarea centrului vechi al orașului care să fie redat circuitului turistic.

Principiul nostru e foarte simplu și se aplică în toate țările civilizate, vrem să redăm orașul cetățenilor și nu mașinilor. Am identificat câteva zone care pot prelua parcarea de pe Bulevard și aglomerația de pe centru și atunci pasul firesc este să duci parcările în subteran. Pe platoul de lângă stadion avem în plan un târg săptămânal care să ajute producătorii din zonă să-și vândă marfa direct argeșenilor iar apoi vom muta definitiv aici Piața Centrală.

Zona pe care acum se află Piața Centrală va fi reamenajată și transformată într-o piațetă după modelul italian, dar în stil medieval. Actuala Hală de Carne va fi atracția principală a acestei zone și va avea în față și o mică fantână arteziană, zonă de promenadă și bănci pentru turiști.
Toate aceste proiecte pot părea fără legătură, dar e important ca strategia să fie una unitară pentru că eu cred că ne-am lămurit cu toții că nu poți să dezvolți un oraș cu cârpeli și cu oameni fără viziune. Ne dorim și o să facem un Oraș Regal în realitate și nu doar pe hârtie” a declarat Bogdan Marina, candidat al Alianţei USR PLUS pentru funcția de primar al municipiului Curtea de Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email