Parcare plină de gropi, transformată în târg de maşini

În ziarul nostru de ieri aţi citit o amplă anchetă despre parcarea de lângă Mănăstire, parcare pe care administraţia locală a dat-o Arhiepiscopiei în folosinţă gratuită. Scriam că hotărârea de Consiliu Local prin care acea parcare a fost dată trebuie revocată, şi îl citam pe secretarul Primăriei, Radu Chirca, cel care ne-a spus acest lucru. Tot în apropierea Mănăstirii se află încă o parcare, care e administrată de Primărie, dar care reprezintă un real pericol pentru cei care îşi lasă maşinile acolo. Situaţia nu e nouă, dar nimeni nu face nimic ca să o schimbe. Niciunuia dintre reprezentanţii autorităţii locale nu-i pasă că locul cu pricina, denumit pompos parcare, este, de fapt, târg neautorizat de maşini, iar acolo unde nu sunt lăsate autoturisme la vânzare, gropile sunt imense. Autocarele care vin la sfârşit de săptămână ar putea fi înghiţite cu totul de craterele care se arată sub asfaltul crăpat.
Camioane la odihnă
Parcarea din zona benzinăriei Lukoil s-a transformat de câteva luni de zile într-un târg de maşini. Însă, ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, au mai fost „uitate” aici şi câteva camioane, care ocupă ilegal locurile de parcare. Până acum autorităţile locale nu au luat nicio măsură, iar turiştii care vin la Mănăstire sunt nevoiţi să îşi lase maşinile prin alte zone ale municipiului. „La sfârşit de săptămână când vin foarte mulţi turişti cu maşinile sau cu autocarele şi este foarte greu să găseşti un loc de parcare. Multe maşini sunt parcate pe una din benzile străzii şi se creează o mare aglomeraţie. În parcarea de lângă benzinărie nu poţi să laşi maşina pentru că sunt tot timpul parcate maşini second-hand de vânzare sau camioane. Cei care vin în să viziteze Mănăstirea nu au unde să parcheze”, ne-a spus un comerciant din zonă.
„Turiştii şi-au avariat maşinile în gropile din parcare”
Turiştii se plâng că de multe ori trebuie să parcheze maşinile la distanţe foarte mari de Mănăstire. Situaţia îi afectează şi pe şoferii autocarelor care vin în fiecare zi cu elevii în excursie. „Am mai fost la Curtea de Argeş de multe ori pentru că lucrez şofer pe un autocar. Vin mereu cu copiii în excursie. Nu prea am unde să parchez de multe ori. Autocarul este mare şi nu îl pot lăsa pe marginea străzii. În parcarea de lângă benzinărie sunt parcate camioane şi alte maşini de vânzare. Mai sunt şi câteva gropi şi şanţuri formate din cauză că s-a lăsat pământul şi nu am curaj să trec pe acolo. Dacă se lasă terenul nu mai ies de acolo. Este păcat că în apropierea acestor monumente importante nu sunt amenajate parcări”, spune Marius Zaharia, şoferul unui autocar.
Pe lângă maşini şi camioane, parcarea de lângă benzinăria Lukoil este acum plină de gropi şi de şanţuri, iar în multe locuri betonul este găurit. „Nici poţi să treci într-o parte a parcării din cauza unui şanţ. Dacă scapi în el ai spart scutul de la maşina sau chiar şi bara. Este foarte adânc. Am văzut mulţi turişti care nu au fost atenţi şi au avariat maşinile în gropile din parcare. Trebuie refăcută urgent parcarea. Nu putem promova obiectivele turistice dacă zona din jurul lor arată jalnic. Ar trebui ca autorităţile locale să aibă mai multă grijă de monumentele acestea”, spune Cristi Constantin, un tânăr din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email