Parastas la un an de la moartea Regelui Mihai I

Parastasul la un an de la moartea Regelui Mihai I a avut loc miercuri la Curtea de Argeş, acolo unde Regele este îngropat alături de soţia sa, Regina Ana. Slujba de pomenire a avut loc în Mănăstirea Curtea de Argeş.

Primul care a sosit la Catedrală a fost nepotul regelui, fostul principe Nicolae, care a venit împreună cu soţia sa, Alina Binder. Casa Regală a fost reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei,de principele Radu, de Alteţa Sa Regală Principesa Elena şi de soţul acesteia, Excelenţa Sa Alexander Nixon şi de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, arhiepiscop al Târgoviştei, trimis al Patriarhului Daniel, şi de Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop de Argeş şi Muscel. La slujba din Catedrală  au asistat peste o sută de credincioşi veniţi special pentru parastasul ultimului rege al României. De la Mănăstire, membrii Casei Regale au mers pe jos până la Necropolă, la mormântul Regelui Mihai I, acolo unde  avut loc o rugăciune la care a participat doar familia. După ce repreezntanţii Casei Regale au plecat, cei prezenţi au avut ocazia să aprindă o lumânare şi să lase o floare la mormântul Regelui.

Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie 2017 în Elveţia şi a fost îngropat în Necropola de la Curtea de Argeş pe 17 decembrie. La înmormântare au participat zeci de mii de oameni, printre ei numărându-se reprezentanţi ai caselor regale europene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email