Parastas de 40 de zile de la înmormântarea Reginei Ana

Curtea de Argeş a fost din nou, sâmbătă, centrul monarhiei româneşti. Principesa moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au participat  la slujba de pomenire organizată la 40 de zile de la trecerea în neființă a Reginei Ana. Ceremonialul religios a fost oficiat de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în noua Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, în care se află mormântul Reginei Ana.

La slujba care a durat mai puțin de o jumătate de oră au asistat câteva zeci de persoane, printre ei aflându-se şi reprezentanţii unei asociaţii monarhiste, din Suceava, care au adus cu ei un steag cu stema Casei Regale. La finalul ceremoniei religioase, unii dintre cei prezenți au scandat “Trăiască Regele!” și “Monarhia salvează România!”.

După retragerea membrilor Casei Regale, cei care au asistat la slujbă au avut posibilitatea să intre în necropolă şi să aprindă o candelă sau o lumânare la mormântul Reginei Ana.

Pe 13 august am fost Capitală

Regina Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveția, la vârsta de 92 de ani, fiind înmormântată pe 13 august în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. În ziua înmormântării Reginei, Curtea de Argeş s-a transformat într-o adevărată Capitală, aproape 15.000 de persoane participând la funeralii, printre ei aflându-se membri ai caselor regale din toată Europa.

Slujba oficiată de arhiepiscopul Calinic sâmbătă a stârnit însă un interes mai mic decât ar fi fost de aşteptat. Aproape o sută de persoane au asistat la slujbă, în afara Necropolei, păstrând distanţa cuviincioasă faţă de membrii Familiei Regale care au stat înăuntru. Mulţi dintre cei de afară au cântat însă „veşnica pomenire” împreună cu preoţii şi corul.

După trecerea celor 40 de zile, cartea de condoleanţe a fost închisă, Regina Ana rămânând pe veci la Curtea de Argeş, în Necropola aflată lângă parcul Mănăstirii, plin de flori şi copaci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email