Până la sfârşitul lunii mai, Fermierii argeşeni pot depune cererile pentru subvenţii la animale

Veste bună pentru crescătorii de animale din zona municipiului Curtea de Argeş. Din acest an vor face o singură cerere pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii din sectorul zootehnic. Practic, fermierii vor face un singur drum la Centrul judeţean al APIA Argeş, unde vor depune o singură cerere de subvenţie, chiar dacă deţin mai multe specii de animale şi pot beneficia de mai multe tipuri de subvenţie. În acest fel, crescătorul de animale câştigă timp, nemaifiind obligat să facă multe drumuri, şi în acelaşi timp are şi o evidenţă mai clară asupra banilor pe care îi va primi.
Astfel, până pe 30 mai, producătorii de lapte şi de carne de vită şi cei de lapte şi de carne de ovine caprine din zonele defavorizate ale judeţului pot depune cererea unică de plată la sediul APIA Argeş, aflat în Calea Câmpulung nr.8, municipiul Piteşti. Potrivit reprezentanţilor APIA, beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic sunt producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional, crescătorii de bovine, ovine/caprine înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de înregistrare cărora li se acordă prime o dată pe an, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme: schemă decuplată de producţie în sectorul lapte; schemă decuplată de producţie în sectorul carne; schemă decuplată de producţie în sectorul ovine/caprine.
Totodată, de ajutoarele specifice beneficiază producătorii agricoli constituiţi în PFA/Î.I/Î.F, persoane fizice, persoane juridice, crescători de bovine/ovine/caprine, având exploataţii cu cod primit de la ANSVSA, localizate în zonele defavorizate din România. Acestea se acordă sub forma unei plăţi suplimentare calculate şi acordate anual, în funcţie de efectivul de animale deţinut din următoarele categorii: vaci de lapte; bivoliţe de lapte; taurine din rase de carne şi metişii acestora; femele ovine/caprine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email