Până la finalul anului viitor, Kärcher va avea la Curtea de Argeş 300 de angajaţi

Fabrica va fi gata până la sfârşitul lunii septembrie

Grupul german Kärcher, cu afaceri de două miliarde euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în sep­tem­brie producţia din România, la Curtea de Argeş, unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.

Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la Curtea de Argeş, însă 40% din sumă a fost ajutor de stat.

„În primă fază, când pornim fabrica, vom avea 100-120 de angajaţi, însă până la finalul anului vrem să ajungem la 150-200 pentru ca apoi să creştem. Anul viitor vom ajunge la 280-300 de salariaţi, iar până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajun­gem la 800 de salariaţi în Ro­mânia în producţie“, a declarat pentru Ziarul Financiar Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher vor opera fabrica din România.

El a vorbit despre pla­nu­rile pe termen lung ale nem­ţi­lor pe piaţa din România, în contextul în care terenul pe care îl deţin în Curtea de Argeş permite construirea de noi hale şi dublarea capacităţii de producţie.

Kärcher a cum­părat încă din 2010 un teren de cinci hecta­re în Argeş, iar acum dă drumul producţiei. Nemţii nu aveau producţie directă în România, însă fabricau aspiratoare în parteneriat cu Electroargeş.

„Pentru anul 2017 ne-am propus să producem în fabrica din Curtea de Argeş circa 800.000 de aparate de curăţenie, atât îndustriale, cât şi de uz casnic. Estimăm pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40-45 milioane de euro“ potrivit zf.ro, care îl citează pe directorul Bican.

Şantier de amploare pe strada nordului

Lucrările la noua fabrică de pe strada Nordului sunt în toi, o mulţime de muncitori lucrând de zor să termine fabrica până în toamnă. „Între 15 şi 30 septembrie lucrările vor fi gata”, ne-a spus directorul Ion Bican

După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, anul acesta, Kärcher a început construcţia unei fabrici la Curtea de Argeş, extinzându-şi astfel capacitatea de producţie în Europa. Producătorul de echipamente de curăţenie va fabrica pe o suprafaţă de 22.000 metri pătraţi în special aspiratoare de uz casnic şi profesional, iar deschiderea unităţii de producţie era planificată pentru mijlocul anului 2016.

La noua unitate Kärcher din Curtea de Argeş vor lucra peste 300 de angajaţi, în special în producţie. Kärcher este prezentă în România încă din anul 2006 prin propria sa filială, CER Cleaning Equipment S.R.L.

Ajutor de stat de 37 de milioane de lei

Grupul german Kärcher a primit ajutor de stat de 37 milioane de lei (8 milioane de euro) pentru acest proiect care ar urma să creeze 313 locuri de muncă, potrivit unui do­cument publicat pe site-ul mfinante.ro.

Documentul de pe site-ul Finanţelor arată că valoarea totală a investiţiei este de 75 milioane de lei, iar valoarea ajutorului de stat este de 37,5 milioane de lei. Ajutorul de stat este acordat companiei CER Cleaning Equipment, centrul de cercetare-dezvoltare din Curtea de Argeş al grupului german.

 

Potrivit site-ului grupului german, karcher.ro, cel mai mare producător de aparate de curăţat la nivel mondial a împlinit anul trecut 80 de ani de existenţă. Alfred Kärcher a fondat compania în anul 1935 în Stuttgart-Bad Cannstatt. La nivel mondial Kärcher are 6.845 de angajaţi în 41 de ţări, din care mai mult de 550 de angajaţi sunt activi în domeniul cercetare şi dezvoltare. Produsele Kärcher sunt vândute prin distribuitori în toată lumea, pe toate continentele, în 54 de ţări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email