Până mâine vă mai puteţi înscrie la sesiunea a doua a bacalaureatului

Elevii argeşeni care nu au promovat în prima sesiune examenul de bacalaureat din acest an, se pot înscrie până mâine, 17 iulie, la cea de-a doua sesiune a examenului, care se va desfăşura în perioada 21 august – 7 septembrie. Astfel, în 

judeţul Argeş  din numărul total de 6.852 de elevi înscrişi în prima sesiune a bacalaureatului, 1.200 de candidaţi au fost respinşi, 186 de absolvenţi nu s-au prezentat la examen, iar şapte elevi au fost eliminaţi din diferite motive. Prima probă a sesiunii de toamnă se va desfăşura pe 17 august, când elevii vor susţine proba orală la limba şi literatura română, pe 18 august va avea loc proba orală la limba şi literatura maternă, iar pe 19 august candidaţii vor susţine proba orală la limba şi literatura maternă. 

Rezultatele finale se afişează pe 3 septembrie

De asemenea, prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc pe 20 august, urmând ca pe 21 august să se susţină proba scrisă la limba şi literatura maternă. Absolvenţii de liceu vor susţine pe 24 august proba obligatorie a profilului, pe 25 august, o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, care poate fi o probă scrisă sau practică, iar pe 26 august, se va desfăşura proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, care poate fi probă scrisă sau practică. Pe 28 august se vor afişa rezultatele. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate vor putea să depună eventualele contestaţii în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va desfăşura în intervalul 30 august – 2 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale se va face în data de 3 septembrie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email