Până în 2012,vom urca la Cetatea Poienari cu telescaunul

 În maxim doi ani de zile, cei care vor dori să urce la Cetatea Poienari nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe scări, şi vor avea la dispoziţie un telescaun, ne asigură cei de la conducerea Consiliului Judeţean Argeş. Tot până atunci, Cetatea lui Dracula va fi reabilitată, iar investiţia va fi realizată cu fonduri europene. “Este vorba de un proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, iar de lucrări se va ocupa o firmă din Alba Iulia”, precizează directorul Muzeului Municipal, arhitectul Florin Scărlătescu. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii firmei care se va ocupa de refacerea cetăţii au venit să vadă în ce stadiu se află acum Cetatea Poienari şi nu au fost prea încântaţi de ce au văzut.

Ultima reabilitare, acum mai bine de 40 de ani

Ultima restaurare a cetăţii a fost făcută între anii 1969 şi 1972, când s-au consolidat şi înălţat zidurile, şi au fost realizate treptele de acces, cele care permit vizitarea cetăţii. De atunci au trecut mai bine de 40 de ani, bani au fost mereu insuficienţi, iar fortăreaţa lui Dracula s-a deteriorat treptat. Vizita în teren făcută de arhitecţii care se vor ocupa de reabilitarea cetăţii a fost o adevărată dezamăgire. „Concluzia a fost simplă: Cetatea Poienari arată deplorabil”, spune directorul Florin Scărlătescu.
Conform contractului încheiat, până la sfârşitul acestui an trebuie realizat proiectul de reabilitare, şi în zilele următoare echipa de arhitecţi va mai face o vizită la cetate. „Ne vom sfătui în legătură cu lucrările prioritare şi vom stabili, punct cu punct, modul în care vor decurge lucrările de restaurare”, a încheiat directorul Muzeului Municipal. Pentru începerea lucrărilor, Cetatea Poienari a fost dată în administrarea Muzeului Judeţean Argeş şi a Consiliului Judeţean Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email