Originar din Curtea de Argeș, Vlad Popescu este unul dintre cei mai talentați piloți acrobați ai țării

Un argeșean este unul dintre cei mai talentați piloți acrobați ai României. Numele lui este Vlad Popescu și este originar din Curtea de Argeș. A terminat Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, apoi Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, UPB, iar acum este Pilot Comandant la Aeroclubul României.

Pe pagina oficială Romanian Aerobatic Team, Vlad este prezentat ca fiind „fără îndoială, unul din cei mai talentați piloți acrobați pe care îi are țara noastră în momentul de față, fiind și un om de bază în cadrul lotului național”.

Aceeași instituție scrie despre cariera sa. „Vlad a început activitatea de zbor la planor în cadrul Aeroclubului Teritorial „Henri Coandă” Pitești acum 15 ani iar din anul 2013 se poate mândri cu calificarea de pilot acrobat la avion.

În anul 2015 a devenit membru în lotul național de acrobație și tot în același an a ocupat locul 4 la Campionatul Național de Acrobație, clasa Sportman.

Un an mai târziu face saltul pe Zlinul 50LS cu care obține în anul 2017 locul 2 la Danubia Cup, clasa Intermediate. În același, datorită rezultatului obținut trece la Extra 300L, cât și saltul la clasa Advanced.

Anul următor, la Campionatul Mondial de Acrobație clasa Advanced, care a fost organizat de către Aeroclubul României la Strejnic, Vlad obține locul 11 la general, un loc extrem de bun având în vedere numărul mare de participanți, cât și experiența majorității piloților participanți la un astfel de concurs de talie mondială.

Determinarea sa de a deveni din ce în ce mai bun, l-a împins către primul său podium la clasa Advanced, în anul 2021 ocupând locul 3 mondial cu echipa.

Anul 2022 reprezintă, fără îndoială, un an de referință pentru cariera de pilot acrobat a lui Vlad, an în care, la 9 ani distanță de când deslușea tainele acrobației la aerodromul Clinceni, pe același aerodrom este încununat cu medalie de aur la individual, cât și cu echipa la Campionatul European de Acrobație clasa Advanced.

În 2023, Vlad va urca din nou pe podium, de data aceasta cu echipa care devine vicecampioană mondială la clasa Advanced.

În viața de zi cu zi, Vlad este controlor de trafic aerian, meserie ce impune o concentrare de fier, o coordonare și o atenție impecabile. Toate aceste elemente se pot vedea transpuse și în zborurile de antrenament pe care Vlad le execută, făcând astfel ca totul să pară foarte ușor.

În plus, Vlad este și instructor de zbor voluntar la Aeroclubul Teritorial „Aurel Vlaicu” București, ocazie ce îi permite să își împărtășească din experiența sa viitorilor piloți acrobați.

În acest an, Vlad se va alătura lui Andrei Șerbu și Laszlò Ferencz la clasa Unlimited, acestă provocare fiind și marea sa dorință, și anume să devină unul din cei mai buni piloți din lume la cea mai grea clasă de acrobație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email