„Oricum plec la muncă în afară, deci bacul nu prea contează!”

Elevii argeşeni au susţinut ieri proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Astfel, candidaţii de la profilul real din filiera teoretică, filiera tehnologică, sau, după caz, filiera vocaţională, au susţinut proba la matematică, iar elevii de la profilul umanist din filiera teoretică sau, după caz, filiera vocaţională au susţinut proba la istorie. Cei mai mulţi dintre cei care au picat la sesiunea din iunie nu au reuşit să ia notă de trecere la proba la matematică. Aşa cum era de aşteptat, elevii s-au plâns din nou de dificultatea subiectelor la această disciplină. „Credeam că va fi mai uşor ca în prima sesiune, dar parcă a fost la fel de greu. Eu am picat doar la matematică. Nu pot să spun dacă voi lua notă de trecere. Recunosc că nici nu prea m-am pregătit aşa cum trebuie. Poate voi avea noroc”, spune Ionuţ, unul dintre elevii care au dat ieri examen.
În această sesiune s-au prezentat şi elevii care au promovat examenele de corigenţe. „Nu am putut da examenul în prima sesiune pentru că am rămas corigent la matematică. Acum am fost la toate probele şi la cele orale am obţinut calificativul „mediu” la toate trei. La limba română cred că o să iau notă de trecere, dar la matematică nu prea am făcut mare lucru. Măcar să le iau pe celelalte şi să rămân cu matematica pentru la anul. Oricum eu voi pleca la muncă în afară şi nu prea mai contează dacă am luat examenul”, spune Cosmin, un alt elev din municipiu.
Emoţii pentru părinţii candidaţilor
Părinţii absolvenţilor de liceu care au susţinut ieri proba obligatorie a profilului din cadrul bacalaureatului aveau emoţii mai multe decât candidaţii. Zeci de părinţi au stat cu sufletul la gură şi i-au aşteptat pe elevi să iasă din examen. „Am mari emoţii pentru băiatul meu. A picat la matematică în vară. Sper să ia acum pentru că este foarte important să ai o diplomă. S-a mai pregătit în această vară pentru această probă. Nu ştiu dacă va merge la facultate. Să treacă el cu bine peste acest examen”, spune Niculae N., tatăl unui elev din municipiu. Mâine, examenul de bacalaureat se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în perioada 5 – 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, se vor afişa miercuri, 7 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email