“Orice interpelare făcută de cetățean prin consilierul local trebuie să aibă un răspuns!”

Cetăţenii trebuie să primească răspunsuri la interpelările ori întrebările pe care le adresează Consiliului Local prin intermediul celor pe care i-au ales să facă parte din Consiliu, declară liberalul Doru Georgescu, membru al Consiliului Local. El a mai cerut şi respectarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) al Consiliului Local.

“Aștept ca la următoarea ședință orice interpelare sau întrebare făcută de cetățean prin consilierul local să aibă un răspuns. De asemenea, declarațiile de avere și interese să fie postate pe site-ul Primăriei. Consilierii care se consideră incompatibili să se ridice în picioare și să anunțe. În procesele verbale ale Comisiei de comerț și servicii sunt notate și discutate interpelările cetățenilor din acea lună și așteaptă răspunsuri. Înțeleg că la unele probleme se pot da răspunsuri pe loc, iar la altele nu. De acum  sper să se dea curs la aceste solicitări și, de fiecare dată, la ședința următoare să se spună ce s-a rezolvat, ce s-a făcut și ce trebuie făcut. Cred că astfel lucrurile vor merge încetul cu încetul spre bine”, a spus Doru Georgescu.

Solicitările sale, aprobate la nivel declarativ de toţi colegii săi din Consiliu şi de primarul Panşurescu, nu au avut însă vreun efect. La şedinţa care a urmat celei în care Georgescu a cerut respectarea ROF şi a legii niciun cetăţean nu a primit vreun răspuns la solicitările sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email