Ordin de la patron: „Câştigaţi şi promovaţi!”

„Dacă batem la Tg. Mureş, în proporţie de 95% suntem promovaţi în Liga I”, spunea antrenorul Argeşului, Cristi Negru, la plecarea spre Tg. Mureş. Meciul de astăzi are o miză covârşitoare pentru cele două combatante care se luptă pentru unul din cele două locuri care duc la finalul campionatului în Liga lui Mitică. FCM Tg. Mureş este pe primul loc al seriei a doua cu 33 de puncte, cu 5 mai multe decât F.C. Argeş care este pe locul patru. Cele trei înfrângeri al Argeşului din ultimele teape ale turului, eşecuri mai mult decât ciudate, au aruncat echipa de pe primul loc pe patru, iar cele nouă puncte pierdute vor cântări enorm în economia promovării. Patronul Cornel Penescu le-a cerut jucătorilor prin antrenorul Cristi Negru, să câştige meciul de la Tg. Mureş, şi apoi să promoveze în prima ligă a fotbalului românesc.

Are FCM Tg. Mureş drept de promovare?

FCM Tg. Mureş este o echipă care şi în campionatul trecut s-a luptat la promovare, dar a pierdut lupta pe finalul campionatului. S-a spus atunci că echipa din Tg. Mureş nu avea drept de promovare în prima ligă, deoarece este înfiinţată de numai un an, iar pentru a juca în Liga I, trebuie să fie înfiinţată cu cel puţin trei ani înainte. Asta ar însemna că nici în acest an FCM Tg. Mureş nu ar avea drept de promovare, dar la LPF şi FRF totul este posibil… „În această iarnă, echipa de la Tg. Mureş s-a întărit cu o serie de jucători cu experienţă în prima ligă, motiv pentru care vom avea un meci extrem de greu. Dacă vom reuşi să fim concentraţi 90 de minute, şi să jucăm la justa noastră valoare, victorie nu ne poate scăpa”, mai spunea Cristi Negru. În tur, meciul F.C. Argeş – FCM Tg. Mureş s-a jucat la Rm. Vâlcea şi a fost câştigat cu 2 – 1 de mureşeni.

Echipa probabilă

Antrenorul Cristi Negru ar putea începe meciul cu următoarea echipă: Boşneag – M. Stan, D. Bălaşa, Cazan, Poienaru – A. Popa, Tameş, Bazzi, Năstăsie – Voiculeţ, Beurean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email