Opt proiectile neexplodate găsite în Argeş


Bilanţul întocmit de reprezentanţii ISU Argeş arată că în primele trei luni au fost găsite de argeşeni nu mai puţin de opt obiecte pirotehnice, ce datau de pe vremea Primului sau celui de-al Doilea Război Mondial.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş are în structurile operative şi o echipă de pirotehnicieni, specializată în preluarea, transportul şi depozitarea în condiţii de siguranţă şi, ulterior, distrugerea elementelor de muniţie descoperite accidental pe raza judeţului nostru. Misiunea principală a echipei este asanarea, pe teritoriul judeţului Argeş, a explozivilor şi muniţiilor rămase neexplodate de pe timpul războaielor, din explozii sau incendii la depozitele de muniţii şi materiale explozive, accidente survenite pe timpul transportului de muniţii sau asanări ale poligoanelor special amenajate pentru trageri sau instrucţie cu muniţie de război.

352 transporturi prin Argeş de substanţe periculoase

Statisticile arată că, în primul trimestrul al anului, pirotehnicienii argeşeni au efectuat opt intervenţii pirotehnice, una de distrugere muniţie asanată în localitatea Suseni şi şapte misiuni de distrugere a muniţiei asanate, în şase localităţi diferite: Lereşti, Moşoaia, Mălureni, Câmpulung-Muscel, Albota şi de două ori la Băiculeşti. Pirotehniştii au intervenit şi în alte nouă misiuni pentru diverse situaţii. În perioada menţionată, au fost monitorizate 352 de transporturi de substanţe periculoase din care 10 de combustibil nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email