Pe 16 decembrie s-au împlinit opt ani de când Regele Mihai I a fost înmormântat alături de Regina Ana în Necropola Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, la funeralii participând reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume.
Slujba de înmormântare a fost oficiată de IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, și PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, răspunsurile liturgice fiind date de corală preoţilor din Eparhia Argeşului şi Muscelului.
După slujbă, militarii au preluat sicriul şi crucea din lemn pe care scria simplu Mihai I REGE şi s-au deplasat către Necropola Regală, urmaţi de cortegiul funerar. Oamenii prezenţi în curtea lăcășului de cult au luminat drumul între mănăstire şi necropola cu lumânări și făclii aprinse. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui a fost purtat pe braţe de opt militari ai Regimentului de Gardă în aplauzele celor prezenţi, după care a fost coborât în a două criptă din dreapta intrării în necropolă şi aşezat alături de soţia sa, Regina Ana, în timp ce au fost trase 21 salve de tun de către Brigada 30 Gardă, simultan fiind intonate Imnul Naţional şi Imnul Regal.
Înmormântarea ultimului monarh al României a fost una plină de fast, aproximativ șaisprezece mii de oameni au dorit să-l conducă pe ultimul drum şi să îşi ia adio de la regele Mihai I. Unii dintre cei care au venit la înmormântare au fost însoţiţi de propriile lor poveşti, de evenimente care, într-un fel sau altul, le-au unit existenţele cu cele ale Familiei Regale. “Vorbim despre moartea ultimului monarh al României. A fost un simbol al acestui neam şi pot să spun că şi-a iubit cu adevărat ţara. Mihai I al României a fost un rege care a fost caracterizat de integritate, de moralitate, de o acţiune lângă cetăţeni”, spunea atunci unul dintre participanții la funeraliile regale.