Opt ani de când Curtea de Argeș este „Oraș Regal”

Miercuri, 29 octombrie 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, pe atunci, acum Custodele Coroanei, în numele Majestății Sale Regelui Mihai, a conferit, în cadrul unei ceremonii, desfășurată în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, titlul de Oraș Regal municipiului Curtea de Argeș.

La ceremonie au luat parte și cetățeni, unii mai importanți, alții mai puțin, din Curtea de Argeș

Titlul de Oraș Regal a fost oferit ca urmare a dorinței și deciziei Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeș, în semn de prețuire pentru legătura spirituală, identitară, culturală și istorică dintre străvechea urbe și Coroana Română.

Se împlinesc în curând opt ani de la momentul la care Curtea de Argeș a devenit „oraș regal”, şi nimic spectaculos nu s-a întâmplat. Planul inițial era ca una din zilele lunii octombrie să fie declarată Ziua Regalității, membri ai Casei Regale să vină la Curtea de Argeș şi să aibă o întâlnire cu oficialitățile locale, cu locuitorii orașului, ai Arhiepiscopiei.

Niște lucruri s-au făcut – la intrările în oraș și pe frontispiciul Primăriei au fost puse plăcuțe pe care scrie Curtea de Argeș – Oraș Regal. Și atât.

Sursa foto www.familiaregala.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email