Operaţiunea „Strada 2009” – desfăşurată de Poliţia Curtea de Argeş


Programul “Strada 2009”, evaluat provizoriu de către Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor în videoconferinţa susţinută pe 8 martie, ia amploare şi la Curtea de Argeş. “Poliţia Curtea de Argeş desfăşoară acţiuni punctuale cu efective normale sau mărite în locurile considerate cu risc mare de infracţionalitate. Acest program este un plan de măsuri privind intensificarea activităţilor desfăşurate de lucrătorii fiecărui birou în parte, pentru creşterea nivelului de siguranţă şi prevenirea producerii de evenimente grave”, a spus comisar şef Traian Ene, şef Birou Ordine Publică.

Colaborare strânsă între Poliţie şi Jandarmerie

În municipiul nostru s-a pus accent maxim pe siguranţa elevilor în unităţile de învăţământ, dar şi în imediata apropiere a acestora. „Cooperarea dintre poliţie şi jandarmerie se realizează pe coordonate foarte bune. Atât poliţiştii de proximitate cât şi jandarmii sunt prezenţi zilnic în unităţile şcolare din municipiu, unde veghează pentru siguranţa elevilor. În cadrul programului Strada 2009, vor fi patrule mixte poliţie-jandarmie de intervenţie în anumite zone”, a adăugat comisarul şef Ene.
Alte măsuri luate de către lucrătorii Poliţiei Municipale sunt: intensificarea controalelor în unităţile bancare şi casele de schimb valutar, creşterea siguranţei cetăţenilor în perimetrul stradal, identificarea persoanelor de vârsta a treia care pot pot deveni posibile victime şi consilierea acestora, intensificarea controalelor rutiere. “Am procedat la identificarea unor zone de risc, unde forţele noastre vor proceda pentru menţinerea siguranţei publice. Zonele predispuse comiterii faptelor antisociale sunt Biserica Domnească, zona Făgăraş, Piaţa Centrală şi ocazional Mănăstirea Curtea de Argeş”, a mai precizat comisarul şef Traian Ene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email