OMV, amendată cu 40.000 de lei de Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a sancționat contravențional societatea OMV Petrom, pentru că nu a luat măsurile operative pentru înlăturarea cauzei producerii poluărilor accidentale pe râul Cotmeana. Inspectorii ABA Argeș-Vedea au aplicat o amendă de 40 000 de lei.

De asemenea, din cauza poluării repetate a râului Cotmena în zona localităților Sămara, Cocu, Poiana Lacului, a fost stabilită ca măsură obligatorie înlocuirea conductei afectată de coroziune și poziționarea noului tronson în afara zonei de protecție a cursului de apă. Termenul până la care trebuie îndeplinită această măsură este 20 octombrie 2015.

Inspectorii ABA Argeș– Vedea au mai stabilit ca măsură pentru OMV Petrom, ecologizarea zonei afectate și înlăturarea efectelor poluării până la data de 27 februarie.

 

Poluarea din data de 25 februarie s-a întins pe o distanță de aproximativ 13 km pe cursul râului Cotmeana și a fost provocată de producerea unei avarii pe conducta de transport țiței Parc 10 Cocu – MTT Poiana Lacului. Inspectorii din cadrul ABA Argeș– Vedea au monitorizat zilnic acțiunile de intervenție pentru stoparea poluării, ca și în cazul accidentului din data de 22 februarie 2015, când, din aceeași cauză, râul Cotmeana a fost poluat cu produse petroliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email