Omul de afaceri Vili Popescu vrea să cumpere şi terenul de la fosta fabrică de cherestea

Strada Râmnicu Vâlcea are toate şansele să concureze foarte serios zona de nord a municipiului, platforma industrială pe care sunt fabricile germane, Dr. Oetker, Steinel, Fuchs şi în curând Kaercher. Dacă în nord nemţii fac legea, în sud argeşenii sunt oamenii de afaceri care trasează coordonatele zonei. Vili Popescu, cel care a cumpărat terenul pe care a existat SC ARPO, vrea să cumpere şi terenul fostei fabrici de mobilă IF 2, de pe strada Râmnicu Vălcea.

CONSORŢIUL MINCU ŞI ASOCIAŢII SPRL, MIT INSOLV SPRL ŞI LEX INSOLV SPRL, din Piteşti, organizeaza licitaţie publică cu strigare privind vânzarea imobilelor aparţinând SC Rom Forest Exim SRL, un apartament cu patru camere în Râmnicu Vâlcea, şi „Fabrica de cherestea” din Curtea de Argeş, constând în teren de 69.127,09 metri pătraţi şi două construcţii. Preţul de  pornire al licitaţiei este de 5.021.552 lei. Surse oficiale apropiate lichidatorului au spus că o ofertă de cumpărare ar fi făcut omul de afaceri Vili Popescu, cel care a cumpărat şi terenul şi construcţiile defunctei ARPO SA.

Cum s-a vândut ARPO

După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, în iunie 2015 a avut loc ultima licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea bunurilor SC ARPO SA, societatea aflată în faliment. Au fost scoase la vânzare două terenuri, în suprafaţă de 43.121 metri pătraţi, respectiv 729,6 metri pătraţi, şi construcţiile aferente acestora. Preţul de începere a fost şi cel de adjudecare, de 715.000 de euro, respectiv 3.191.045 lei, plus TVA. Licitaţia a fost organizată de Soc. Civ. Prof. Laurance Dum I.P.U.R.L., lichidator al SC ARPO SA.

 

Cumpărător a fost SC EUROCOM EXPANSION din Băiculeşti, firma cunoscutului om de afaceri Vili Popescu, firmă fondată în anul 1992. Conform site-ului companiei, în acest moment, firma dispune la Băiculeşti de o platformă de peste 120.000 metri pătraţi, complet echipată şi utilată pentru producţia de cherestele şi semifabricate din fag şi alte specii. Potrivit unor surse, pe locul fostei fabrici ARPO omul de afaceri va construi parc logistic pentru firma sa aflată în plină expansiune. Conform datelor de pe mfinante.ro, cifra de afaceri a SC EUROCOM EXPANSION a fost în 2014 de peste 11 milioane de euro, iar numărul de angajaţi – 180.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email