Omul de afaceri Nicolae Derviş şi soţia au murit în accidentul din Muntenegru

Oameni de afaceri, profesoare, directori, politicieni. Moartea nu alege.
Vestea accidentului de duminică noaptea, din Muntenegru, în urma căruia un autocar românesc s-a prăbuşit într-o râpă a căzut ca un trăznet la Curtea de Argeş, pentru că 8 dintre pasageri erau din municipiul nostru. Cele mai multe dintre rudele celor care plecaseră în excursie în Croaţia, prin Muntenegru, au plecat la locul accidentului imediat cum au auzit despre tragedie. Părinţi, fraţi, copii sau rude apropiate se aflau acolo, şi duminică noaptea nimeni nu ştia cine a murit şi cine trăieşte.
În autocar se aflau 42 de pasageri, opt dintre ei fiind din Curtea de Argeş – omul de afaceri Nicolae Derviş cu soţia, omul de afaceri Ion Marinescu şi soţia, profesoara Speranţa Nicolaescu, ghidul Mariana Mateescu şi soţul, Traian Mateescu, fost director la Electroargeş, Elisabeta Ciolan.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, autocarul plin cu turişti s-a prăbuşit  într-o prăpastie de 30 de metri, în Muntenegru. Spitalul din Podgoriţa, la care au fost duse 33 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Pe ea se află numele Georgetei Marinescu, soţia lui Ion Marinescu, mama liberalului Mădălin Marinescu, şi cel al Elisabetei Ciolan, una fiind internată la secţia ortopedia – traumatologie, cea de-a doua la ORL. Despre ceilalţi argeşeni nu se ştie nimic oficial.
Mădălin Marinescu a plecat spre Muntenegru imediat cum a auzit de accident. „Ştiu că mama a fost operată şi că e în stare stabilă, dar despre tata nu ştiu nimic”, ne-a spus acesta pe când se afla în drum spre locul accidentului. Şi fiica şi ginerele lui Nicolae Derviş au plecat, însoţiţi de un prieten, tot luni noaptea spre zona tragediei.
„A sunat cineva din autocar”
Sandu Nichita, preşedintele ARGCOMS era, astăzi, şocat de ceea ce se întâmplase. „Pe ginerele meu, Mădălin, l-a sunat cineva după ce accidentul avusese loc. Nu a putut să spună prea multe, doar atât, că a avut loc un accident grav”, ne-a spus Sandu Nichita.
Pe cale oficială nimeni nu aflase nimic. Una dintre pasagere, profesoara Speranţa Nicolaescu, de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, locuieşte împreună cu mama ei bătrână. Pe doamna Nicolaescu a sunat-o cineva din Muntenegru luni dimineaţa, ca să-i spună că fiica ei e internată în spital şi să nu-şi facă griji. Totuşi, numele Speranţei Nicolaescu nu se află pe lista celor internaţi în secţiile spitalului din Muntenegru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email