Omul de afaceri Liviu Nicolae – 5 soluţii pentru economie

Omul de afaceri liberal Liviu Nicolae propune cinci soluţii pentru ca economia să treacă cu bine de această perioadă. Iată ce propune acesta –

1.Anulați impozitele pentru concedii de odihnă și alte prime (de vacanță) cât oamenii stau acasă. Veți putea prelungi astfel povara șomajului tehnic.

 2.Transformați Trezoreria în Bancă și împreună cu CEC Bank sprijiniți mediul de afaceri cu primirea instrumentelor de plată de la clienți, astfel încât să puteți gestiona cu profesioniștii de la Fisc refuzurile la plată. Acordați credite celor care din motive obiective refuză instrumentele de plată și securizați firmele care plătesc încă la bugetul statului acoperindu-le aceste refuzuri. Prin această metodă acordați încredere firmelor și dublați încasările la bugetul statului.

 3.Renunțați la toate cheltuielile cu cele 8 regiuni (se suprapun cu cele ale județelor și prefecturilor) și realizați în jurul ANAF-urilor municipale și orăşeneşti zone  metropolitane unde toate societăţile, inclusiv cele mijlocii (aflate cu contul la regiuni sau județe) și cele mari (aflate cu contul de trezorerie la București) să poată duce declarațiile în același loc. Veți avea următoarele beneficii :

 -Control unitar al veniturilor la buget având angajații ANAF din zona municipiilor, care acum verifică doar II, PFA, Micro și mici (adică nimic).

 -Transport unitar (se știe că acum licitațiile se realizează în afara municipiilor de către județ și există de multe ori situații greu de înțeles de către oamenii care, ca să ajungă la locul de muncă (25-50 km) folosesc și 3 mijloace de transport. 

 -Cost unitar cu utilitătile. Este absurd ca în comune să fie dublat prețul la apa față de orașe. 

 4.Acordați facilități firmelor care încă mai depun declarații și plătesc la timp taxele aferente .

 5.Acordaţi facilități firmelor în funcție de numărul de salariați și de contribuția din ultimele 3 luni (sau pe 2019)

 Exemplu – Facilitate privind TVA de plată -Deducerea TVA pe fondul de salariu.

 -10 % nerambursabil din contribuția totală la bugetul statului (impozite locale, auto, pe venit, sănătate, pensie, taxa pentru persoane cu nevoi speciale, taxa solidaritate (2,25%)TVA, impozit pe profit, impozit pe dividende.

 -Anularea pe o perioadă a taxelor de mediu, taxa verde, taxe pentru certificări, taxe pentru autorizații, etc.

Aceste facilități vor fi condiționate de continuarea activităţii cu plăţi la termen la buget, furnizori, utilităti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email