Omul de afaceri Gheorghe Boncea a mai primit nişte teren din domeniul public

Ultima şedinţă a fostului Consiliu Local a fost pentru omul de afaceri Gheorghe Boncea, consilier la vremea aceea, una profitabilă, pentru că firma sa, ISDUM IMPEX SRL, a mai primit ceva teren din domeniul public.

Pe ordinea de zi a întrunirii din luna mai a Consiliului Local care tocmai şi-a încheiat mandatul, a figurat şi un proiect de hotărâre referitor la concesiunea prin atribuire directă către SC ISDUM a unui teren în suprafaţă de 6 metri pătraţi, situat pe strada Decebal, în scopul extinderii spaţiului comercial cu o scară de incendiu. Terenul a fost primit „cu condiţia reconfigurării trotuarului pe lângă scara în cauză şi a executării finisajelor exterioare la fel ca ale clădirii extinse”, potrivit hotărârii Consiliului Local.

Gheorghe Boncea a primit terenul pentru 25 de ani şi va plăti o redevenţă de 146 de lei metrul pătrat. Cei 6 metri pătraţi pe care va construi scara îi sunt necesari omului de afaceri ca aerul, pentru că fără scara de incendiu nu va primi aviz de la ISU şi nu va putea deschide magazinul.

În martie 2014, firma lui Boncea a mai primit o suprafaţă de teren de 17,6 metri pătraţi, tot pe strada Decebal, în scopul extinderii construcţiei de acolo cu „un spaţiu pentru activităţi comerciale”.

Un proiect fără scări de acces

Nu a fost de ajuns nici asta, sau şi-a dat seama Gheorghe Boncea că mai e nevoie de nişte scări, şi cum nu mai avea teren, a cerut din domeniul public.

În iulie 2014, colegii lui Boncea au aprobat concesionarea directă către SC Isdum Impex SRL a unei suprafeţe de 24,32 metri pătraţi „în scopul extinderii clădirii cu două scări de acces”. Un alt teren, de 30 de metri pătraţi, aflat în aceeaşi zonă, a fost scos la licitaţie în scopul „amplasării unui container cu utilizări multiple”, solicitarea de concesiune fiind făcută de aceeaşi societate a lui Boncea, societate care a şi primit terenul.

Şi cinci locuri de parcare are Boncea lângă clădirea sa, pentru că dacă nu avea, nu putea să obţină autorizaţia de construire. Cele cinci locuri i-au fost date de fostul primar, Nicolae Diaconu, prin dispoziţie, afirmau cei de la Direcţia Arhitect Şef la vremea aceea.

Un mausoleu” peste mormântul unui monument istoric

Povestea monumentului istoric demolat de Boncea ca să construiască o clădire urâtă care va adăposti magazine şi probabil un restaurant, este tragică, şi v-a fost relatată pe larg de ziarul nostru.
La numărul 4 pe strada Decebal se afla „Casa Corbeanu”, clădirea pe care Boncea a dărâmat-o.
Casa a fost construită în secolul al IX-lea şi a fost pe Lista monumentelor istorice. În octombrie 2011 a apărut în Monitorul Oficial Ordinul cu nr. 2458 privind declasarea din Lista monumentelor istorice a imobilului „Casa Corbeanu” din str. Decebal nr. 4, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş, şi astfel Boncea a trecut la demolare. Potrivit legii, declasarea unui monument se poate face la cererea proprietarului, în baza unui referat de specialitate al Direcţiei Culturii şi Cultelor, cu avizul comisiilor regionale şi naţionale ale Direcţiei Monumentelor Istorice. 

 

Gheorghe Boncea nu mai este acum consilier local, dar cele două mandate în care a servit” oraşul au fost extrem de profitabile pentru el. Mai întâi a demolat un simbol al oraşului, a construit pe toată suprafaţa rămasă liberă o clădire, apoi, pentru că nu mai avea teren şi pentru căi de acces şi scări de toate felurile, a început să ceară de la Consiliul Local teren şi locuri de parcare. Şi le-a primit pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email