Omul care aduce golurile victoriilor: Gabriel Enache

Deşi Mureşul Deva îşi juca una din ultimele şanse de a evita retrogradarea, Dacia a dominat meciul de la un cap la altul, şi a câştigat la limită, dar practic fără mari emoţii. Astfel echipa antrenată de Marian Pană se reînscrie în lupta pentru promovarea în Liga lui Mitică. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 20 de Gabriel Enache, acelaşi jucător care a înscris şi etapa trecută golul de trei puncte în întâlnirea cu Arieşul Turda. Numai că atunci, Enache a marcat în minutul 9 al meciului. Portarul Iulian Ilie, revenit între buturi după două etape, a degajat lung, fundaşul dreapta al Mureşului, Pistol a bâlbâit mingea care a ajuns la Enache, care de la 14 metri a şutat violent sub bară: 1 – 0 pentru Dacia. Jucătorul de 20 de ani al Daciei a marcat în minutul 20, dar nu al 20-lea gol … Autorul golului a fost schimbat în minutul 26 deoarece i-a recidivat o uşoară accidentare, întindere la coapsă, şi în contextul meciului extrem de important de sâmbătă, a fost menajat.

Portarul Iulian Ilie a revenit spectaculos

Antrenorul Marian Pană l-a reintrodus între buturi pe portarul Iulian Ilie, şi mutarea s-a dovedit a fi foarte inspirată. Jucătorul de aproape 38 de „anişori” a avut câteva intervenţii pe cât de inspirate, pe atât de spectaculoase cu ajutorul cărora a reuşit să-şi menţină poarta fără gol primit. Ilie îşi pierduse postul de titular după meciul cu UTA (0 – 3), atunci când evoluţia sa a fost „ciudată”, a trezit bănuieli şi lăsat loc de interpretări.

Un arbitru foarte bun de care se va mai auzi: Claudiu Baboia

Partida a fost condusă foarte bine de bucureşteanul Claudiu Baboia. „Este un arbitru care poate conduce lejer meciuri din prima Ligă, deoarece are valoare superioară în comparaţie cu cei care arbitrează jocurile din Liga I”, spunea preşedintele executiv al clubului Dacia, Răzvan Tunaru. Bucureşteanul a condus imparţial astfel că la finalul meciului nimeni nu a putut să-i reproşeze măcar o fază.

De ziua lui „Bobiţă” Răzvan Tunaru

La o zi după victoria de la Deva, Răzvan Tunaru şi-a serbat ziua de naştere. Pe 25 aprilie, Tunaru a împlinit 44 de ani, iar jucătorii au jucat şi pentru el oferindu-i cele trei puncte în dar. „Le mulţumesc jucătorilor şi aştept de la ei o victorie etapa viitoare cu FCM Tg. Mureş. În cazul unei victorii cu Tg. Mureş, avem şanse în proporţie de 90% să ocupăm locul doi la sfârşitul campionatului”, spunea sărbătoritul celor 44 de primăveri!

„Dacă vor bate etapa viitoare pe Tg. Mureş, stăm de vorbă”

Victoria de la Deva l-a bucurat cu măsură pe Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, preşedinte al Consiliului Director de la Dacia Mioveni. „Îi felicit pe jucători, antrenori şi cei care conduc echipa, pentru această victorie. Este munca lor, şi trebuie să fie convinşi că o fac numai spre binele lor, pentru cartea de vizită a fiecăruia. Deocamdată, vreau să mă menţin la distanţă de fotbal, dar dacă vor câştiga etapa viitoare cu FCM Tg. Mureş, atunci vom sta de vorbă. Sper ca fotbaliştii noştri să se trezească în ceasul al 13-lea … Dacă vor juca aşa cum au făcut-o la începutul returului, cu toţii vor avea numai de câştigat, pentru că au şanse de promovare în prima Ligă. Dacă nu …”, spunea Primarul Georgescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email