Ocolul Vidraru vinde brazi de Crăciun

Dacă încă nu aţi împodobit bradul de Crăciun şi nici nu l-aţi cumpărat, trebuie să ştiţi că Ocolul Silvic Vidraru este singurul din Curtea de Argeş care comercializează brazi de toate mărimile. Acesta vinde din producţia internă (pepiniera proprie)  specia brad (abies alba) de diferite dimensiuni, cu prețuri cuprinse între 30 și 40 lei pe bucata. Pentru brazii cu înălțimea peste 3 metri preţurile variază în funcție de dimensiune și se onorează numai pe baza de comandă, informează Ocoul Vidraru, care mai are la vânzare brazi Nordmanniana la ghiveci la preţuri cuprinse între 100 și 120 lei.

În total, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Și în acest an, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între 2 și 3 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email