Ocolirea limitatoarelor de viteză din oraş îi costă pe şoferi


Şoferii care fac slalom printre limitatoarele de viteză amplasate pe străzile municipiului Curtea de Argeş riscă să achite amenzi usturătoare.
Zilnic, pe timp de zi sau de noapte, zeci de şoferi încurajaţi de traficul redus, evită limitatoarele de viteză, efectuând manevre periculoase. Motivul amplasării acestor „opritoare” a fost, evident, reducerea vitezei şi totodată a numărului mare de accidente rutiere. În anii anteriori, pe strada 1 Decembrie 1918 au avut loc sute de accidente, cauza celor mai multe fiind viteza excesivă cu care şoferii circulau.
Mulţi conducători de maşini sunt înverşunaţi de montarea lor, deoarece oraşul fiind mic, sunt nevoiţi să treacă de zeci de ori peste ele. Şoferii argeşeni se scuză totuşi spunând că le evită pentru a-şi proteja maşina,  mai bine zis telescoapele.
Conform legislaţiei rutiere, slalomul printre astfel de limitatoare de viteză este considerat abatere de la normele Codului Rutier. „Conducătorii auto care sunt prinşi că ocolesc limitatoarele riscă două puncte penalizare sau de la două până la trei puncte amendă. Pentru a se evita ocolirea acestora ar trebui montaţi nişte bulbi între limitatoare”, a spus comisarul şef Cristian Puicănescu, şeful Poliţiei Rutiere Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email