Şocant !!! Mamă la 13 ani

O fată de 13 ani din Albeşti Pământeni a născut la începutul acestei luni la spitalul municipal din Curtea de Argeş o fetiţă de 2,7 kilograme, clinic sănătoasă. Datorită faptului că starea de sănătate a fetei era bună, medicii au decis ca aceasta să poată naşte pe cale naturală. Alina Stănescu face parte dintr-o familie de rudari.  Toate autorităţile (medici, primarul, viceprimarul, contabilul, secretara primăriei din Albeştii de Argeş şi asistenţii sociali din cadrul aceleiaşi instituţii) îi cunosc problema.
A aflat târziu că e însărcinată
„La Curtea de Argeş natalitatea la minori este în scădere. Acest fenomen ţine doar de factorii socio-economici şi nici de cum de factorii de natură medicală. Fata a născut pe cale naturală o fetiţă de 2.700grame clinic sănătoasă. Tatăl bebeluşului şi-a recunoscut copilul şi chiar i-a dat numele său – Claudia Maria Păcuraru (numele bebeluşului)”, declară surse din cadrul spitalului municipal.
Potrivit viceprimarului din Albeşti,Gabriel Popa, tânăra mămică era vecină cu tatăl nou-născutului, iar bărbatul şi-a recunoscut atât fapta cât şi copilul. De sarcina fetei s-a aflat abia când aceasta era în luna a doua sau a treia. Atunci fata ar fi vrut să facă avort, dar pentru că era prea tânără, o astfel de procedură îi putea fi fatală. Medicii, împreună cu asistenţii sociali, au sfătuit-o pe fată că ar fi mai bine să păstreze sarcina şi să nască acest copil. Alina a acceptat cu greu situaţia, cu toate că ştia că nu va mai merge la şcoală.
Şi şefa Biroului de Asistenţă Socială din cadrul primăriei din Albeştii de Argeş ne-a confirmat situaţia în care se află minora. „Oricum, sunt alţii care fac copii şi îi abandonează, la ei nu se pune problema. Persoanele de etnie rromă nu îşi abandonează copiii, ba mai mult, au grijă de ei, indiferent de condiţiile lor de viaţă. Da, am aflat de sarcină, când fata era deja în luna a doua sau a treia, iar medicii nu se băgau să îi facă avort la o vârsta atât de fragedă. Am consiliat-o şi împreună cu medicii ginecologi am stabilit ca ar fi bine ca fata să păstreze sarcina”, ne-a spus aceasta.
Condiţii de viaţă ca acum 100 de ani
Ca la 1900, aşa  arată locul în care trăieşte tânăra mămică. O casă mică, dărăpănată, cu pridvor şi tindă, ca acum mai bine de 100 de ani. În curte se plimba în voie un cal amărât, care încerca să găsească şi el ceva de mâncare. O casă mică, cu două, maxim trei camere în care trăiesc cinci suflete, aici locuia fetiţa care a născut, iar la fel e şi casa în care s-a mutat de curând. Aceleaşi condiţii primitive.
Tânăra mămică este o fată înaltă şi bine dezvoltată pentru vîrsta ei, cu părul lung, şaten şi puţin ondulat, cu ochii verzi şi pielea albă, cu toate că e de etnie rommă. Copila trăişte alături de concubinul ei şi de copilul lor. Bunica foarte tinerei mame, Ionela Stănescu, în vârstă de 32 de ani, e mândră de fata ei.
„Mă bucur că am devenit bunică. Şi-au dorit copilul, s-au iubit, sunt sănătoşi şi se iubesc. Eu o să fac tot ce pot să îi ajut. Ei şi ce, ori acum ori mai târziu, tot făcea copilul, că aşa e lăsat omul”, e de părere Ionela.
O familie care trăieşte din 40 de lei pe zi
Nici Alina nu s-a sfiit să ne spună detalii şi amănunte despre cum s-a întâmplat să rămână însărcinată la 12 ani şi jumătate. „Ne-am plăcut, ne-am iubit şi am vrut acest copil. Eu stau de la patru luni la el. Ştiu că îmi va fi greu să o cresc, dar sunt sigură că voi trece cu bine peste toate greutăţile. Iubitul meu este alături de mine, iar sprijinul părinţilor contează extrem de mult”, spune tânăra mămică. Mama şi bunica au grijă de copilaş, în timp ce concubinul fetei munceşte cu ziua prin sat. Câştigă 40 de lei zilnic şi reuşeşte să asigure strictul necesar familiei. „Nu aş da-o  nimănui. Ştiu să am grijă de ea, e viaţa mea”, a declarat mama minoră, o fetiţă care în loc să se joace cu păpuşile şi să viseze la o viaţă mai bună are grijă de un copil, copilul ei.
Copilul cu copil
Alina susţine că îl iubeste foarte mult pe tatăl copilului, că sentimentele sînt reciproce şi că vor să fie împreună toată viaţa.  „Îl iubesc foarte mult, am făcut dragoste cu el, dar nu m-am gîndit că o se întîmple să rămîn gravidă aşa din prima. Când mi-am dat seama, era prea târziu ca să mai fac avort, dar nici nu aş fi vrut asta.  Le-am spus că vreau să fac copilul şi că nu vreau să îl dau nici la stat, nici altcuiva. Nu vreau să îmi abandonez copilul”, ne spune cu hotărâre mama în vârstă de 13 ani.
Când am mers să vorbim cu minora, fata ieşea chiar din casa concubinului, mândră şi dezinvoltă. Nu avea niciun fel de mustrări de conştiinţă şi nicio problemă cu faptul că ea însăşi e un copil, care a adus pe lume un alt copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email