Şoc şi groază în PSD! Nicolae Diaconu, în pericol să îşi piardă funcţia

Puţini au fost cei care nu au fost convinşi că primarul Nicolae Diaconu va fi reales preşedinte al organizaţiei locale a PSD joi seară, la conferinţa municipală. Mai ales că era singurul care îşi depusese candidatura. Numai că şeful absolut, preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a spus STOP. „Ne trebuie oameni care să muncescă”, a spus de sub mustaţă Nicolescu, iar auditoriul, jumătate din sala de spectacol a Casei de Cultură, a amuţit. „Propun să ne vedem pe 6 iulie şi să votăm secret, să avem curaj, nu aşa, cu un candidat”, a spus preşedintele pesediştilor argeşeni, şi aşa a rămas. Nimeni nu a cârtit.

Un raport de activitate anost şi neinteresant

Întrunirea a început cu prezentarea raportului de activitate a şefului PSD Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, de la ultimele alegeri, din mai 2008, şi până azi. Un raport anost, citit greu, în care primarul vorbea despre el ca despre „dl. primar Diaconu”, redactat în cel mai pur limbaj de lemn şi scris parcă de altcineva. Cea mai importantă idee a fost aceea că „PSD a câştigat la Curtea de Argeş toate alegerile care au avut loc din 2008 şi până azi”. Nicolae Diaconu a mai vorbit şi despre organizaţiile de femei şi tineret şi despre întâlnirile cu pensionarii, şi a spus că are cam 400 de membri de partid. După el, activitatea organizaţiei locale a fost discutată la fel de plictisitor, vorbind în lozinci şi nespunând mare lucru, de doctorul Dan Manu.
O stranie apăsare părea să se fi pogorât asupra pesediştilor care, în ciuda îndemnurilor lui Nicolescu, nu voiau să vorbească despre mulţumirile sau nemulţumirile lor. A spart gheaţa deputatul Mircea Drăghici, care a acordat organizaţiei din care face parte bile albe şi negre. La bile albe a trecut aceleaşi rezultate bune la alegeri, şi faptul că „avem un primar cu viziune europeană”. La „cele rele” a vorbit despre lipsa unui sediu al partidului şi despre „percepţia cetăţenilor conform căreia serviciile publice subordonate Consiliului Local (Serviciul Public de Gospodărire Comunală  şi Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare – n.n.) nu mai lucrează cu aceeaşi calitate”. „Nu e normal să fim percepuţi negativ pentru că serviciile sunt conduse de oamenii altor partide. Va trebui să luăm taurul de coarne, să punem serviciile publice în slujba cetăţenilor, să găsim oameni care să vrea să facă treabă”, a spus deputatul Drăghici.

„Lăsăm oraşul să cadă!”

Şi omul de afaceri Mihai Badea, pesedist de felul său, dar dat la fund în ultimii ani, conform propriei declaraţii, a săpat la temelia realegerii lui Diaconu în funcţia de preşedinte. „Oraşul, pe zi ce trece, arată mai rău decât înainte. De aceea aşteptăm acel proiect, (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – n.n.), ca să rezolvăm problemele, dar dacă nu iese? Ne bazăm pre mult pe el şi lăsăm oraşul să cadă. O să ajungem să fim un oraş al pensionarilor”, a spus Badea. Consilierul judeţean Radu Dumitrache a spus că „cetăţeanul de rând e ascultat doar în ziua de alegeri”, iar consilierul local Ştefan Dumitrache, „cel mai vechi membru al PSD Curtea de Argeş”, le-a mărturisit colegilor că „trebuie să ne gândim mai bine când facem listele de consilieri locali data viitoare”.
Cel care a avut ultimul cuvânt a fost, ca de fiecare dată, preşedintele Nicolescu, iar acesta le-a stricat pe loc agenda pesediştilor din sală.

„Trebuie să ne organizăm matematic, altfel nu câştigăm!”

Nicolescu a început prin a spune că se aştepta la un raport de genul „am avut 40 de promisiuni, am rezolvat 20, sau 10”. Cum nu a fost cazul, şeful CJ a început să-l critice pe Diaconu. „Am făcut un sondaj la Curtea de Argeş şi concluzia este că partidul a scăzut cu 10% faţă de 2008, şi cea mai des întâlnită percepţie este aceea că oraşul nu a câştigat nimic, ci a pierdut de când am venit noi la putere aici. Trebuie să ne organizăm matematic ca să câştigăm în 2012 la Curtea de Argeş. Îl apreciez pe Ninel, dar dacă nu facem o schimbare nu o să câştigăm. Nu trebuie să ne fie frică unii de alţii, şi să vrem să spunem lucrurilor pe nume. E timpul acum, la jumătate de mandat, să ne alegem oamenii care vor să muncească. Acel sondaj m-a descurajat şi m-a mâhnit”, le-a spus colegilor Constantin Nicolescu. Primarul Diaconu a ţâşnit de pe scaun, şi, negru de furie, a vorbit cam tare – „Eu nu sunt un primar stilist sau zugrav, să pun flori sau să dau cu var. Am fost ales primar ca să fac ca acest oraş să funcţioneze, nu ca să pun flori!”. Dacă şi colegii săi de partid cred acelaşi lucru, vom afla pe 6 iulie, când PSD Curtea de Argeş îşi alege preşedintele. Şi încă un lucru important – la întrunire a participat şi Dan Darabont, fost primar PSD la sectorul 6 al Capitalei, cel care are o casă la Curtea de Argeş şi vine foarte des aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email