Obligate de “iubiţi” să se prostitueze

Pe 6 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești, au desfășurat o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și trafic de minori, se arată într-un comunicat al DIICOT.

“Au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dolj, Gorj și Bacău la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional organizat și că se ocupă cu recrutarea și exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin.
În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartușe, 45 cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartușe, suma de 1400 lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux.
În urma acestor activități, 8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, un număr de 7 persoane, au constituit și au acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care au recrutat prin metoda “loverboy” mai multe persoane de sex feminin pe care le-au exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate. Cu privire la cea de-a opta persoană s-a reținut că în cursul anului 2021 a recrutat în scopul exploatării sexuale prin false promisiuni de iubire o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o ulterior în diverse locații din România unde a determinat-o să practice prostituția în beneficiul său”, potrivit sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email