Obiectiv îndeplinit!

Ultimul meci al Interului din acest campionat s-a jucat într-o atmosferă oarecum amicală, toată lumea părând mulţumită de performanţa echipei lui Benone Lazăr de a rămâne în Liga I la prima participare în elita fotbalului românesc. Pentru Steaua miza era mai mare: avea nevoie de victorie pentru a ocupa în final locul trei, dar numai în cazul în care şi alte rezultate o ajutau. Miza unui loc, 12, era şi pentru Inter care avea nevoie de victorie pentru a rămâne pe acest loc.

Clasament în trei; Interul va primi 1.450.000 euro din drepturile de televizare

Pericolul venea din partea Astrei Ploieşti, care cu o victorie cu Gaz Metan Mediaş putea termina pe 12, dacă Interul nu învingea pe Steaua. Numai că Ionuţ Badea şi echipa lui au avut noroc: Astra n-a învins pe Gat Metan Mediaş, şi aşa Interul a rămas pe locul 12, poziţie care aduce din drepturile de televizare suma de 1.450.000 de euro. Pentru locul 13, Universitatea Craiova  va primi 1.200.000 de euro, iar Astra Ploieşti, ocupanta locului 14, va încasa 1.000.000 de euro. Cele trei echipe, Internaţional Curtea de Argeş, Universitatea Craiova şi Astra Ploieşti au avut la final acelaşi număr de puncte, 36, diferanţa făcând-o meciurile directe. Clasamentul în trei fiind următorul: Internaţional 7 puncte, Craiova 6 puncte şi Astra 4 puncte. 

Argeşenii de la Steaua: Tănase, Stancu şi Speriatu

La Steaua au fost trei argeşeni care s-au născut ca fotbalişti la F.C. Argeş: jucătorii Cristi Tănase şi Bogdan Stancu, precum şi antrenorul de portari Andrei Speriatu. „Motanul”, Bogdan Stancu a şi deschis scorul în minutul 21 dintr-o lovitură liberă, iar Cristi Tănase a fost la originea golului doi când mingea a circulat pe traseul Tănase – Karamian – Surdu. Antrenorul de portari al Stelei, Andrei Speriatu, este „vinovat” pentru prestaţia foarte bună pe care portarul Tătăruşanu a avut-o cu Interul, apărând printre altele şi un penalty executat în minutul 77 de Ovidiu Stoianof.

„Şeicul” a revenit ca observator la Piteşti

Fost vicepreşedinte la F.C. Argeş timp de aproape 10 ani, Viorel Ilinca, zis „Şeicul”, a fost observator de joc la acest meci. După ce a fost dat afară de Cornel Penescu de la F.C. Argeş în anul 2005, Ilinca a fost luat de Dumitru Dragomir la Liga Profesionistă de Fotbal unde este director de management! I-o fi fost greu „Şeicului” să găsească drumul spre stadionul „Nicolae Dobrin”?

Fără cinci jucători, Interul a fost o echipă şchioapă

Meciul în sine a fost unul liniştit. Au fost aproximativ 5.000 de spectator, majoritatea simpatizanţi ai Stelei. A lipsit Gigi Becali pe care galeria, vreo 200 de persoane, l-a beştelit mai tot timpul cu binecunoscuta m_ _e, şi „vinde ciobane”… Fără Marius Popa, Pintili, Nasser, Băcilă şi Kone, Interul lui Ionuţ Badea a fost o echipă fără forţă, o echipă şchioapă în dese rânduri, care n-a putut mai mult în faţa Stelei lui Stoichiţă despre care se pune că a fost la ultimul meci la echipa lui Gigi Becali.

Stoianof ratează un penalty, şi „La revedere”

„Motanul” Bogdan Stancu a deschis scorul cu un şut din lovitură liberă de la 28 de metri, şut deviat de Apostu aflat în zid. Interul putea egala în minutele 38 şi 40, dar Tătăruşanu a salvat în faţa lui Daniel Stan, iar şutul lui Apostu a lovit bara… În repriza a doua Surdu face 2 – 0, iar în minutul 77 Stoianof nu poate înscrie nici măcar din penalty, iar meciul se termină cu un „La revedere” până la 24 iulie când va începe noul campionat.

Răduţ şi Chiricheş sunt la loturile naţionale

După meciul cu Steaua, lotul Interului a intrat în vacanţă până pe 11 iunie când se vor relua pregătirile pentru noul sezon. Pentru Mihai Răduţ şi Vlad Chiricheş, convocaţi la loturile naţionale, sezonul mai continuă încă o săptămână. Răduţ este la lotul mare, iar Chiricheş la cel de tineret. Antrenorul Ionuţ Badea a făcut deja programul de pregătire pentru noul sezon, şi a alcătuit o listă cu jucătorii pe care îi doreşte la Inter pentru a întări lotul în vederea campionatului viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email