Oaspeţi din Marea Britanie la Arhiepiscopie

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a primit luni, la Curtea de Argeş, vizita părintelui profesor Petru Ioan Galloway, capelan al Capelei de Savoia a Reginei Elisabeta a II-a și Capelan al Ordinului Regal Victorian, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei. Acesta a venit însoțit de Ion Tucă, Directorul Casei Regale, iar cu această ocazie a fost vizitat șantierul noii catedrale arhiepiscopale, viitoarea necropolă regală și arhiepiscopală.
A urmat vizita la Catedrala Arhiepiscopală construită de domnitorul sfânt Neagoe Vodă Basarab și refăcută de regele Carol I. În acest loc părintele profesor Petru Ioan Galloway a aprins o lumânare la mormintele regale și a rostit o rugăciune pentru toți regii României trecuți în lumea veșniciei. Din acest loc delegația a ajuns în palatul regal și în vechea biserică de lemn așezată în curtea catedralei arhiepiscopale.
Părintele Profesor Peter Galloway OBE s-a născut în anul 1954. A studiat la Colegiul Goldsmiths, Universitatea din Londra și la Casa Sf. Ștefan, Universitatea Oxford. I-a fost acordat titlul de Doctor de către Colegiul Regelui, Universitatea din Londra, în 1987.
Este rector al Societății Imperiale a Cavalerilor Bachelor, grefier al Ordinului Sf. Ioan (și fostul director general adjunct al Sf. Ioan Ambulance). Deține de asemenea funcția de guvernator al Colegiului Heythrop, Universitatea din Londra și aceead de mandatar al Ligii Fundației Mila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email