Gata! Marele bal, marele spectacol fotbalistic începe! F.C. Internaţional Curtea de Argeş, echipa patronului Benone Lazăr, promovată pentru prima dată pe prima scenă a fotbalului românesc, are cinstea de a deschide ediţia de
campionat 2009 – 1010, vineri 31 iulie 2009, împotriva celor de la Oţelul Galaţi. La finalul perioadei de pregătire, lotul celor de la F.C. Internaţional are în componenţă 24 de jucători, 10 din ei fiind aduşi la echipă în această vară. Iată lotul pe care antrenorul Ştefan Stoica îl are la dispoziţie pentru turul de campionat. Cum perioada de transfer ţine până pe 10 septembrie, este foarte posibil ca până atunci să mai fie aduşi încă doi jucători.
1. Marius Popa, nr. 12. Portar, născut pe 31 iulie 1978. A venit de la F.C. Timişoara.
Este un transfer important reuşit de Benone Lazăr. Portarul care în ziua meciului de debut a Interului împlineşte 31 de ani, dă siguranţă apărării şi încredere echipei. Marius Popa a fost şi component al echipei naţionale.
2. Florin Pampea, nr. 1. Portar, născut pe 14 iulie 1975. Este la F.C. Internaţional de nouă ani.
Florin Pampea merita de mai mult timp să joace în Liga I, iar acum visul i s-a împlinit. Portar de valoare, Pampea a fost, este şi va fi atâta timp cât va juca, un jucător pe care se va putea conta atunci când va fi nevoie.
3. Daniel Mutu, nr. 32. Portar, născut pe 11 septembrie 1987. A venit de la CFR Timişoara.
Daniel Mutu reprezintă viitorul pentru poarta Interului. Deocamdată nu are cum juca înaintea lui Popa şi Pampea.
4. Cosmin Băcilă, nr. 2. Fundaş dreapta, născut pe 10 septembrie 1983. A venit de la Farul Constanţa.
Braşovean la origini, Băcilă are o vastă experienţă în prima ligă la Farul Constanţa de unde a fost adus împreună cu Voiculeţ pentru a rezolva jocul pe banda dreaptă.
5. Gabriel Matei, nr. 15. Fundaş dreapta, născut pe 26 februarie 1990. Este la Inter de doi ani.
Matei face parte din categoria jucătorilor foarte tineri care sunt viitorul echipei, şi care va face carieră în fotbalul primei ligi.
6. Vlad Chiricheş, nr. 21. Fundaş central, născut pe 14 noiembrie 1989. Este la Inter de doi ani.
Moldovean „di pesti Prut”, Chiricheş a jucat la Ardealul Cluj, antrenor Mihai Georgescu, acolo unde este acţionar şi Benone Lazăr. După un transfer la Benfica Lisabona, Chiricheş a venit la F.C. Internaţional şi este unul din jucătorii care vor face carieră deosebită în fotbalul de performanţă.
7. Tiberiu Bier, nr. 6. Fundaş central, sau mijlocaş la acoperire, născut pe 15 iulie 1982. Este la F.C.
Internaţional de cinci ani.
Antrenorul Ştefan Stoica îi zice „Ungurul”. Bier este tipul de jucător gen Bumbescu, adică mai puţin tehnic, dar „tăietor de lemne” şi are principiul „dacă trece mingea, nu trece jucătorul, sau invers”.
8. Ousmane Viera, nr. 3. Fundaş central, născut pe 21 decembrie 1986. A venit de la CFR Cluj.
Ivorianul Viera este un jucător cu care conducerea Interului se mândreşte că l-a adus de la CFR Cluj. De la Viera se aşteaptă să fie „şeful apărării”, şi să nu greşească în defensivă.
9. George Neagu, nr. 25. Fundaş stânga, născut pe 24 aprilie 1985. A venit de la Dacia Mioveni.
Jucător dârz, dinamic şi cu spirit de sacrificiu. Urcă des şi cu spor în atac pe banda stângă.
10. Alexandru Filip, nr. 27. Fundaş stânga, născut pe 22 iulie 1987. A venit de la CS Buftea.
Alexandru Filip a fost ca junior o mare speranţă şi a jucat la Steaua şi Gloria Buzău. Fane Stoica speră şi crede în el, motiv pentru care l-a adus la F.C. Internaţional Curtea de Argeş.
11. Florin Popa, nr. 23. Fundaş central sau mijlocaş la închidere, născut pe 1 iunie 1983. Este la Internaţional din returul campionatului trecut, şi a venit de la desfiinţata Prefab Modelu.
Campionatul trecut, Florin Popa a fost unul din cei mai buni jucători ai Interului, dar între prima şi a doua ligă este o mare diferenţă…
12. Emanuel Kone, nr. 5. Mijlocaş bandă dreaptă, născut pe 31 decembrie 1986. A venit de la CFR Cluj.
Chiar dacă joacă mijlocaş de bandă, Kone poate fi unul din golgeterii echipei, după ce a speriat pe mulţi când s-a accidentat destul de grav la meciul de verificare cu Drobeta Tr. Severin.
13. Ramses Gado, nr. 17. Mijlocaş central sau de bandă, născut pe 9 mai 1982. A venit de la Oţelul Galaţi.
„Faraonul” Ramses Gado ajuns la vârsta deplinei maturităţi, are posibilitatea de a-şi demonstra valoarea chiar din prima etapă, contra fostei lui echipe, Oţelul Galaţi.
14. Alexandru Stoica, nr. 16. Mijlocaş bandă dreaptă, născut pe 10 septembrie 1988. A venit la Internaţional în turul campionatului trecut, odată cu tatăl său, antrenorul Ştefan Stoica.
Alexandru este dator să demonstreze faptul că este fotbalist, şi nu doar „băiatul lui tata”
15. Claudiu Voiculeţ, nr. 14. Mijlocaş central, născut pe 8 august 1985. A venit de la farul Constanţa.
Voiculeţ trebuie să fie pentru Inter una din piesele grele ale echipei. Experienţa pe care o are în Liga I, îi permite acest lucru.
16. Mihai Răduţ, nr. 7. Mijlocaş central, născut pe 18 martie 1990. Este la Inter din toamna anului trecut.
Mihai Răduţ este „perla” lui Benone Lazăr, jucător de mare perspectivă care în doi, poate trei ani va valora milioane de euro. Are o tehnică sclipitoare, pasă decisivă, finalizare, şi pierde greu mingea.
17. Ovidiu Vezan, nr. 8. Mijlocaş central, născut pe 20 martie 1985. Este de doi ani la F.C. Internaţional.
Dacă scapă de accidentări şi îşi intră în formă, Vezan este jucătorul care poate decide soarta unui meci.
18. Alexandru Ciucur, nr. 20. Mijlocaş, născut pe 1 martie 1990. Este de doi ani la Inter.
Alexandru Ciucur este alt jucător tânăr, de mare viitor pentru gruparea lui Benone Lazăr. Ciucur aleargă mult şi are tupeu în joc.
19. Cătălin Lazăr, nr. 10. Mijlocaş de bandă, născut pe 16 noiembrie 1985. Joacă la echipă de la înfiinţarea ei, cu intermitenţe când a evoluat la Vâlcea, Pandurii Tg. Jiu şi Dacia Mioveni.
Fiul patronului Benone Lazăr este un mare ghinionist: se accidentează tocmai atunci când intră în formă. Asta s-a întâmplat până acum de trei ori.
20. Cornel Frăsineanu, nr. 24. Mijlocaş de bandă stângă, născut pe 20 august 1976. Venit de la Dacia Mioveni în ianuarie 2009.
Jucător cu mare experienţă competiţională, Frăsineanu poate juca şi fundaş stânga atunci când i se cere, dar poate şi înscrie precum un atacant, ori transforma loviturile de la 11 metri.
21. Lucian Itu, nr. 9. Atacant, născut pe 8 septembrie 1978. Este la echipă de doi ani şi jumătate.
Atacantul născut la Cugir a scos echipa din necaz de mai multe ori în campionatul trecut. Poate să o facă şi în Liga I, chiar dacă nu va fi ca în cea secundă.
22. Ovidiu Stoianof, nr 11. Atacant, născut pe 28 iunie 1985. A venit în ianuarie 2009 de la Universitatea Craiova.
„Bulgaru”, cum i se spune lui Stoianof, are sarcina să perforeze porţile adverse, altfel nu se va mai conta pe el…
23. Marius Jianu, nr. 26. Atacant, născut pe 29 ianuarie 1989. Este la F.C. Internaţional de doi ani.
Marius are un deosebit simţ al porţii, aleargă bine, face şi faza defensivă, chiar dacă nu are decât 20 de ani. Este atacant de perspectivă
24. Claudiu Ionescu, nr 18. Atacant, născut pe 18 august 1984. A fost transferat de la Dacia Mioveni.
Tehnica foarte bună este atuul lui în faţa apărătorilor adverşi. Are şi pasa decisivă, dar şi „execută” portarii adverşi. Aleargă mult atunci când vrea, şi face şi faza defensivă.
Antrenorul
Speranţele Interului sunt legate de măiestria antrenorului Ştefan Stoica. Murinho Stoica este tehnicianul care poate menţine echipa în prima ligă. Patronul Benone Lazăr îi acordă toată încrederea.