O veste bună! Se construieşte o nouă staţie de epurare la Curtea de Argeş

Contractul de finanţare a fost prelungit cu doi ani iar suma a fost suplimentată

Primarul Constantin Panţurescu a anunţat că vom avea, în sfîrşit staţie de epurare modernă la Curtea de Argeş după 10 ani de încercări nereuşite. „Am obţinut prelungirea contractului de finanţare pentru următorii doi ani şi suplimentarea sumei până la 30 de milioane de lei”, a declarat primarul. În cei doi ani staţia trebuie să fie gata, iar administraţia locală va lansa în curând licitaţiile pentru proiectare şi execuţie a lucrărilor, a precizat edilul.

Primăria Curtea de Argeş a solicitat în luna februarie Minsterului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene suplimentarea fondurilor necesare înfiinţării staţiei de epurare, iar marţi contractul a fost semnat.

Din 2010 încearcă autorităţile locale să facă această staţie de epurare. După cum aţi aflat din ziarul nostru, au fost realizate două studii de fezabilitate pentru staţia de epurare, primul prevedea că staţia costă 24 de milioane de lei iar al doilea creştea cheltuiala la 48 de milioane, pentru că între timp s-a schimbat legislaţia, spun specialiştii, şi a fost nevoie de modificări ale proiectului. Finanţarea era valabilă până la finalul anului trecut, dar în decembrie guvernanţii au prelungit cu doi ani valabilitatea ei, iar administraţia locală s-a grăbit să profite de prelungire. Prin urmare a fost realizat foarte repede un nou studiu de fezabilitate de către SC Hidroedil SRL, conform căruia staţia de epurare ar costa 30 de milioane de lei.

La o şedinţă convocată „de îndată” în februarie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Staţie de tratare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară instalaţie de primire vidanjă”, precum şi valoarea totală a cheltuielilor finanţate integral din venituri proprii pentru acest obiectiv de investiţii.

Potrivit deciziei Consiliului Local, valoarea totală a investiţiei este de 30.286.155 lei, din care construcţia propriu zisă şi montajul 19.080.250 lei. Cofinanţarea locală este de 1.380.239 lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email