O turistă din Bucureşti, amendată de jandarmi pentru că hrănea urşii. Este al doilea caz în câteva zile.

După ce săptămâna trecută jandarmi argeşeni au amendat un bărbat care hrănea urşii la Vidraru, ieri o altă persoană a fost amendată pentru aceeaşi faptă, informează  Jandarmeria Argeş.

„O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş. Jandarmii de la Postul Montan Arefu, care îşi desfăşoară activitatea în zona Transfăgărăşanului, au mai fost solicitaţi să intervină, la sfârşitul săptămânii trecute, în alte 20 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa unor urşi. Toate cazurile au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

La începutul săptămânii trecute, jandarmii au amendat şi un turist din Bucureşti, de asemenea surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

Jandarmii argeşeni îi avertizează pe cei care intenţionează să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii pot fi întâlniţi frecvent pe carosabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email