O „Săptămână Altfel”, la pompieri

Pompierii din întreg județul vor fi alături de preșcolarii și elevii din toate unitățile de învățământ pe parcursul Săptămânii Școala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, se arată într-un comunicat emis de ISU Argeş.

Cu acest prilej, cadrele inspectoratului au organizat şi vor desfăşura în toată această perioadă, activităţi non-formale, de prezentare atât a tehnicii de intervenţie, cât şi a riscurilor specifice judeţului nostru, dar şi a modului de comportare în anumite situaţii de urgenţă.

Pe lângă acestea, sunt organizate ateliere de lucru, iar elevii, în funcţie de aptitudini şi înclinaţii, pot afla informaţii utile despre: ce înseamnă meseria de pompier, despre voluntariat, dar pot învăţa şi  tehnici practice de prim ajutor medical în anumite situaţii.

Tot în această perioadă, personalul din cadrul Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei al I.S.U. Argeş va prezenta teme, pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, în şcolile care au solicitat introducerea acestei activităţi în program.

 

Peste 4500 de elevi şi cadre didactice s-au înscris, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, să viziteze sediul şi subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email