O reţea de trafic de persoane a fost destructurată

Şapte argeşeni suspectaţi că au exploatat sexual peste 50 de tinere, dintre care 10 minore, obţinând profituri de peste 500.000 de euro, sunt cercetaţi pentru constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore. Reţeaua de traficanţi de persoane a fost destructurată săptămâna trecută, în urma unei acţiuni a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, împreună cu poliţişti serviciilor de intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş şi sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Poliţiştii au efectuat nouă descinderi în oraşul Topoloveni şi comunele învecinate, la locuinţele membrilor grupării infracţionale, în urma percheziţiilor fiind identificate şi ridicate patru unităţi centrale, 23 de cartele SIM, 22 de telefoane mobile, 100 de suporţi optici, trei autoturisme, precum şi paşapoarte, documente de identitate şi formulare pentru tranferuri de bani. Totodată, au fost puse pus în aplicare 27 de mandate de aducere pentru alte persoane ce au legătură cu cauza, respectiv complici, martori, părţi vătămate şi clienţi ai reţelei infracţionale.
Reţeaua de trafic de persoane acţiona încă din 2007
Membrii grupării au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti pentru audieri, ei fiind cercetaţi pentru infracţiunile de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore. Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetările efectuate în acest caz a rezultat că, în perioada 2007 – 2010, membrii grupării au racolat, cazat şi exploatat sexual prin constrângere fizică şi psihică peste 50 de tinere, din care 10 minore, majoritatea din judeţele Argeş şi Dâmboviţa. În urma activităţii infracţionale, întreaga grupare a obţinut profituri ilicite de peste 500.000 euro, bani ce au fost investiţi în bunuri imobiliare şi autoturisme de lux, pe care a fost pus sechestru asigurator pentru recuperarea prejudiciilor. Anchetatorii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru identificarea altor posibile victime ale reţelei de traficanţi de persoane.
Doi dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv
Tribunalul Argeş a emis, joi, mandate de arestare preventivă pe numele a doi dintre cei şapte suspecţi cercetaţi într-un dosar de trafic de persoane, instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti. Judecătorii Secţiei Penale a Tribunalului Argeş au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Vişan Eftimie şi Costel Nicuţă, respingând în schimb propunerea de arestare preventivă a unui al treilea inculpat, Alexandru Ionuţ Coman. Cei trei fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, sub acuzaţiile de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Decizia Tribunalului Argeş a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti, care urmează să se pronunţe în acest caz în cursul acestei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email