O profesoară ţine lecţii online pentru elevi

Cristina Maria Oancea, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiul nostru, se află de doar un singur în an învăţământ, însă în tot acest timp a realizat o mulţime de lucruri. În primăvara acestui an a lansat o culegere de matematică pentru pregătirea examenului de bacalaureat şi a pus bazele unui concurs judeţean de matematică, a cărui primă ediţie se va desfăşura pe parcursul anului şcolar viitor. Mai mult decât atât, dascălul pentru care matematică reprezintă cea mai de preţ pasiune, administrează şi un site prin intermediul căruia va oferi online lecţii la matematică.
„Matematica este grea, dar este şi frumoasă”
Cristina Maria Oancea a absolvit Facultatea de Matematică – Informatică din cadrul Universităţii din Piteşti cu cea mai mare medie din promoţia sa, iar în ultimul an de zile a predat informatică la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Însă, în acest an a reuşit să realizeze o serie de proiecte interesante şi asta pentru că face totul din pasiune, dar şi din dorinţa de a fi alături de elevi şi de a-i sprijini în măsura în care poate. „Eu fac totul din pasiune şi vreau să îi ajut pe copii, în special pe cei fără posibilităţi financiare, să înveţe ceva şi să îndrăgească matematica. Eu, din clasa a V-a mi-am îndreptat atenţia către această disciplină şi asta datorită profesorului meu. Acelaşi lucru îmi doresc să facă şi elevii mei”, spune Cristina Oancea.
Tânăra profesoară recunoaşte că matematica este o disciplină grea, dar, spune ea, în acelaşi timp este şi o disciplină frumoasă. „Da, este adevărat, matematica este grea, însă este şi frumoasă, pentru că te obligă să gândeşti şi să îţi deschizi mintea”. Şi pentru că de multe ori elevii se tem de matematică atunci când susţin un examen, Cristina Oancea s-a gândit să îi sprijine şi a scris o culegere de matematică pentru pregătirea examenului de bacalaureat, culegere care a fost lansată în primăvara acestui an. „Culegerea a fost lansată în luna mai a acestui an şi cuprinde mai multe teste pentru examenul de bacalaureat. Dar în curând îmi voi îndrepta atenţia şi către elevii de gimnaziu. Deja am scris o culegere care va fi tipărită până în toamna acestui an. Sper să le fie de folos acestora”, spune tânăra profesoara.
„Voi posta lecţii video pentru a-i ajuta pe copii”
 De asemenea, în primăvara acestui Cristina Oancea a fost implicată într-un proiect de voluntariat, în cadrul căruia un grup de 10 elevi au beneficiat gratuit de meditaţii. „Proiectul a demarat în luna februarie a acestui an. Astfel, 10 elevi au beneficiat de meditaţii gratuite, iar rezultatele s-au văzut la examenul de bacalaureat, unde cea mai mică notă a fost 8,90, iar cea mai mare 9,90”, spune Cristina Oancea.  Însă, dascălul nu vrea să se oprească aici. De ceva timp se ocupă de coordonarea site-ului www.mate-altfel.ro, site pe care urmează să posteze lecţii de matematică, atât pentru elevii de gimnaziu, cât şi pentru cei de liceu. „Voi posta aici mai multe lecţii video, pentru a-i sprijini pe copii. Acesta este scopul meu, să îi ajut pe copii, dar mai ales pe cei fără posibilităţi financiare. Sunt mulţi care nu îşi permit să meargă la meditaţii şi m-am gândit să îi ajut. Lecţiile vor fi postate în curând”, spune Cristian Oancea.
A pus bazele unui concurs judeţean de matematică
Mai mult decât atât, tânăra profesoară a pus bazele unui concurs judeţean de matematică, ce urmează să se desfăşoare pe parcursul următorului an şcolar. „Deja am obţinut aprobare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, iar concursul se va desfăşura atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean. Nu va fi un concurs cu taxă de participare, aşa cum se practică de obicei. Sunt sigură că prin intermediul acestuia vom descoperi copii buni”, spune dascălul. Deşi predă la şcoală Informatică, Cristina Oancea recunoaşte că visul său este acela de fi profesoară de matematică. „Îmi doresc să fac multe lucruri şi să ajung departe. În primul rând vreau să fiu profesoară de matematică, să nu fiu doar profesoară. Atunci când lucrez la matematică mă simt cel mai bine şi reuşesc să mă detaşez de toate problemele pe care le am. La fel simt şi atunci când lucrez cu copiii, pentru că oricât de supărat ai fi elevii reuşesc să te înveselească”, spune Cristina Oancea. În tot ceea ce a realizat până în acest moment Cristina a beneficiat de sprijinul necondiţionat al părinţilor săi. „Părinţii au fost alături de mine tot timpul şi m-au ajutat. Dacă ei sunt alături de mine voi reuşi cu siguranţă să îndeplinesc tot ce mi-am propus”, spune tânăra profesoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email