O parte din terasa Old House, dărâmată?!

Şedinţa Consiliului Local Curtea de Argeş de luni după amiază a fost una furtunoasă, unul dintre punctele care au stârnit furtuna fiind un proiect de hotărâre referitor la „concesionarea directă către SC Alex Marco Aladin SRL a terenului în suprafaţă de 18 metri pătraţi, situat pe Bulevardul Basarabilor, nr. 32, în scopul extinderii unei terase”. Este vorba despre terasa Old House, extinsă de curând pe domeniul public ca urmare a închirierii directe, semnate de primar, a suprafeţei respective. Primarul Nicolae Diaconu le-a spus consilierilor la ultima şedinţă, cea din luna aprilie, că are posibilitatea închirierii pe trei luni a unui teren, fără ca solicitarea să mai treacă prin Consiliul Local. Acum, proprietarul firmei şi al terasei a făcut cerere de concesionare a terenului pe care l-a ocupat cu învoire de la primar, pentru o perioadă de 25 de ani, redevenţa datorată urmând să fie de 146 de lei metrul pătrat.
Luni, aleşii locali au reuşit să blocheze decizia primarului şi au respins cererea de concesiune. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la expirarea celor trei luni de închiriere, pentru că, potrivit juriştilor, terasa trebuie readusă la dimensiunile iniţiale, fără să mai ocupe domeniul public. În plus, sunt voci care spun că acel teren e spaţiu verde, ori este interzisă schimbarea destinaţiei în acest caz, iar cel care nu respectă legea poate răspunde penal pentru asta. Şeful Direcţiei Arhitect Şef din cadrul Primăriei, Cătălin Băşoiu, susţine că suprafaţa respectivă nu este spaţiu verde, deşi iarba creştea în voie acolo, la fel ca şi la vecinii terasei.
Pentru unii se poate, pentru alţii e interzis
Discuţiile au fost precedate de luarea de cuvânt a primarului. „Există un acord de folosire a terenului pe o perioadă determinată a domeniului public”, a spus primarul Diaconu, care a subliniat că cei care fac lucruri frumoase în oraş trebuie ajutaţi. Pedelistul Vasile Sabie l-a întrebat pe Băşoiu dacă există autorizaţie de construire pentru Bulevardul Basarabilor, iar acesta i-a spus că nu. „Anul trecut, unui cetăţean de pe Uliţa Poştei i-aţi dărâmat gardul pentru aşa ceva. Foarte bine aţi făcut, v-aţi făcut datoria. Trebuie să v-o faceţi şi acum!”, a spus Sabie. El i-a mai spus primarului – „Dacă lucrurile nu sunt în regulă sunteţi de vină dvs. şi cei de la Urbanism. Trebuia să veniţi cu proiectul în Consiliul Local! Trebuia să fie totul legal!”.
Scandalul a continuat pe acelaşi ton, iar la vot solicitarea de concesiune nu a fost aprobată. S-au abţinut de la vot consilierii PDL şi cei ai PPDD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email