O nouă „ştampilă” pentru oraşul regal – Curtea de Argeş, „bazar turcesc!”

După ce autorităţile au interzis expunerea sicrielor pe trotuare la solicitarea cetăţenilor, aceştia din urmă cer interzicerea completă a expunerii mărfurilor în afara magazinelor

Un cetăţean din Curtea de Argeş a cerut, pe facebook, autorităţilor locale să interzică expunerea pe trotuare a mărfurilor de la magazinele de pompe funebre. „ Vă rog foarte mult ca persoanele care au „pile” la Primăria Curtea de Argeș, să insiste că Primăria să adopte o hotărâre care să nu mai permită amplasarea societăților de pompe funebre pe arterele principale intens circulate! Orașul are o imagine cu adevărat macabră, când întâlnim peste tot în centru sau pe arterele principale cu caracter turistic, de la intrare până la ieșire, numai imagini cu sedii cu firme de pompe funebre”, a cerut Gicu Olărescu. Ziarul nostru a scris, la rându-i, despre cererea sa, iar Consiliul Local a decis chiar săptămâna trecută că  „expunerea produselor şi a articolelor specifice serviciilor funerare în exteriorul magazinelor este interzisă”, iar  „vitrinele magazinelor de pompe funebre vor fi dotate cu geamuri semitransparente sau obloane”.

Încurajaţi, probabil, de succesul pe care l-a repurtat argeşeanul cu solicitarea sa, alţi cetăţeni au mers mai departe în dorinţa ca oraşul să scape de imaginea ponosită şi tristă pe care o are.

O „circărie”

Articolul publicat de ziarul nostru pe această temă a stârnit numeroase comentarii ale cetăţenilor care vor să aibă un oraş cochet, nu un bazar în aer liber. Doru Iliescu merge mai departe cu măsurile care trebuie luate pentru îmbunătăţirea imaginii. „Nu numai produsele specifice serviciilor funerare ci pentru TOATE produsele ar trebui interzisă expunere lor în afară magazinului. Orașul nu este bazar turcesc să nu poți merge pe trotuar din cauza produselor care sunt expuse în față magazinelor. Avem pretenția că suntem totuși Oraș regal! Când intri în piața centrală te întâmpină un peisaj demn de un târg săptămânal. Pe trotuar fel de fel de mărfuri care te obligă să cobori pe carosabil, dacă poți, fiindcă strada este ocupată de dubele comercianților sau navete goale pentru păstrarea locului de parcă o data cu magazinul ar fi închiriat/cumpărat și trotuarul și strada”, susţine acesta.

„Sincer, nici toate articolele „de bâlci” atârnate de celelalte magazine, sau căzi, chiuvete, wc, etc, scoase pe trotuar, nu dau o imagine faină! Mai lăsați-ne, frate, cu circăria asta! N-aveți spațiu de depozitare, e treabă voastră! Dar să treci pe stradă prin centru și să-ți fluture în cap poale de fuste, baloane, etc., e de capitolul bazarului chinezesc!”, a scris şi Cristina Trascan pe facebook.

Dintotdeauna Curtea de Argeş a suferit la acest capitol, al imaginii. În urmă cu zece ani problemele erau aceleaşi, în 2016, la fel. De la jucării la obiecte din plastic sau tablă, ghivece de flori, pantaloni, geci ori veste, ghiozdane, umbrele, genţi de damă, pe toate le poţi admira pe trotuare.Unele dintre  magazine şi-au prelungit spaţiul comercial şi pe trotuar, fără să respecte legea. Din când în când sunt avertizaţi să renunţe la expoziţia din faţă şi se conformează pentru o vreme, după care le scot din nou. Doar când plouă trotuarele sunt libere de obiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email