O nouă licitaţie pentru reabilitarea Gării Regale, la un preţ de 4 ori mai mare

SRCF Craiova a anunţat o nouă licitaţie, a patra, pentru „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din Stația C.F. Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)”, obiectul contractului fiind „Proiectare faza de expertiză tehnică şi elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia CF Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)”. De data aceasta,  valoarea totala estimată a contractului scos la licitaţie este de 253.000 de lei, faţă de 65.000 de lei, la licitaţiile anterioare, iar data licitaţiei este 20 noiembrie 2019.

După cum ziarul nostru v-a informat, pe 23 ianuarie anul acesta a avut loc a treia licitaţie pentru „Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia  C.F. CURTEA DE ARGEŞ (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)”, licitaţie anunţată de Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” – SA , cu o valoare estimată a contractului de  65500 de lei la care au fost depuse doar „oferte neconforme”, în timp ce la primele două nu s-a prezentat nimeni.

Lucrările se fac numai cu material și tehnici specifice epocii de edificare a clădirii

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA, prin Sucursala Regională CF Craiova, a scos acum din nou la licitaţie contractul, iar potrivit licitatiapublica.ro, durata acestuia este de 24 de luni din care execuţie propriu-zisă două luni.

Clădirea de călători din stația C.F. Curtea de Argeș a fost construită în anul 1900 și este monument istoric de interes național (…). Materialele folosite la construirea clădirii și tehnicile folosite în realizarea acesteia sunt specifice perioadei în care a fost construită. Clădirea este în patrimonial CNCF CFR SA cu (…), având suprafața construită la sol de 507 mp și suprafața desfășurată de 1014 mp, regimul de înălțime este P+1+Pod, structura este din zidărie din cărămidă plină și planșee peste nivel din lemn, iar acoperișul din șarpantă din lemn și învelitoare din tablă. Lucrările propuse vor ține cont de faptul că această clădire este monument istoric, ceea ce impune ca lucrările de reparații, restaurare și reabilitare să se realizeze cu material și tehnici specifice epocii de edificare a clădirii și numai cu avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Atât serviciile premergătoare execuției cât și lucrările necesare vor trebui efectuate numai cu personal atestat de Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru acest tip de obiectiv. Tema de proiectare se elaborează de către arhitect împreună cu beneficiarul de folosință, care trebuie să își însușească forma finală prin semnătură”, potrivit caietului de sarcini al licitaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email