O nouă investiție de 14 milioane de euro la Curtea de Argeș – a fost pusă piatra de temelie a noii fabrici Fuchs

Fuchs Condimente Romania, liderul pieței de condimente și ingrediente alimentare de pe piața locală, parte din grupul german Fuchs, anunță o investiție de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeș. Noul proiect, programat să fie finalizat în vara anului viitor, constă în lărgirea capacităților logistice și de producție, precum și în automatizarea proceselor de producție.

Fuchs Condimente Romania a anunțat miercuri, 6 septembrie a.c., o nouă investiție importantă în județul Argeș, sărbătorind un pas considerabil în evoluția companiei – în prezent, cel mai mare producător de condimente și ingrediente alimentare de pe piața românească. Fuchs a prezentat, miercuri, în cadrul unui eveniment restrâns la care au fost invitați reprezentanți ai politicii și administrației locale, proiectul de extindere al unității de producție din Curtea de Argeș, pe care îl consideră o piatră de hotar, esențială în dezvoltarea business-ului.

„Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziția de lider de piață în România”

Piatra de temelie a fabricii Fuchs de la Curtea de Argeș a fost pusă în prezența primarului Constantin Panțurescu, a CEO al Grupului Fuchs, Nils Meyer-Pries, a lui Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania, a secretarului general al Municipiului Curtea de Argeș, Janina Zarioiu, a arhitectului șef al Primăriei, Alexandra Lăzărescu, a președintelui PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, și a oaspeților invitați să asiste la eveniment și să închine un pahar de șampanie. Primarul Panțurescu, Nils Meyer-Pries și Uwe-Jens Karl au pus efectiv câte o cărămidă la fundația fabricii, după ce au îngropat o cutie metalică în care au așezat produsele Fuchs Condimente.

„Fuchs Condimente se dezvoltă, așa cum se dezvoltă și orașul nostru. Vă urez să vă dea Dumnezeu sănătate și multă putere de muncă și să realizați cât mai repede această nouă locație, și vă promit că în a treia legislatură o să venim cu mare drag dacă ne chemați și la a treia locație”, a spus primarul Constantin Panțurescu.

„Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziția de lider de piață în România și, în același timp, de a ne extinde afacerea la nivel internațional. Prin această investiție subliniem angajamentul de a oferi clienților noștri produse și servicii de cea mai înaltă calitate și inovație”, a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs.

El le-a mulțumit angajaților companiei, datorită cărora s-au putut realiza multe lucruri și managing directorului Fuchs Condimente, Uwe-Jens Karl, pentru felul în care a condus afacerea în ultimii 14 ani astfel încât aceasta să se poată dezvolta.

Se dublează capacitatea de producție

Având în plan obiective ambițioase de creștere și punând accent pe business-ul de marcă și marcă privată, Fuchs va aloca 14 milioane de euro – investiție proprie – în extinderea centrului logistic și de producție, care aproape își va dubla capacitatea: de la 11.084 de metri pătrați (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătrați. Noua hală de producție va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, printre care și o nouă facilitate de malaxare condimente.

Totodată, investiția va permite companiei să-și extindă și portofoliul de produse. „Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei și la consolidarea poziției companiei pe piața locală”, subliniază Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania, importanța proiectului. „Mă bucur că azi a ajuns la noi Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs și mă bucur că azi a ajuns la noi o mica delegație de la Primărie condusă de primarul Constantin Panțurescu”, a mai spus subliniază Uwe-Jens Karl, care le-a mulțumit la rându-i colegilor de la Fuchs pentru eforturile depuse pentru ca fabrica să se poată dezvolta.

Construcția noului centru logistic și de producție demarează în luna septembrie și este programată să fie finalizată în august 2024. De asemenea, noua fabrica va juca un rol strategic în automatizarea proceselor de producție. „Acest lucru este de o importanță crucială pentru a satisface cererea în creștere și pentru a pune bazele unei creșteri profitabile și sustenabile”, adaugă Karl.

Despre Fuchs România

Fuchs Condimente Romania este prezentă pe piața locală din 2001. Fuchs promovează cultura pentru gust și mâncarea sănătoasă, punând accent pe calitatea produselor și a serviciilor, atât în selecția ingredientelor, cât și în utilizarea tehnologiilor și a know-how-ului. Pentru clienții săi din retail, industria hotelieră, gastronomie, catering și industria alimentară, producătorul dezvoltă soluții specifice și produse personalizate. Compania are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner și Ubena.

Fuchs Condimente Romania face parte din Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în orașul Diessen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înființare, Grupul s-a extins în Franța, în Statele Unite, în Brazilia – unde condimentele sunt crescute în plantații controlate și atent selecționate – iar mai apoi, în China. Astăzi, Grupul Fuchs este prezent în 10 țări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email