O nouă amânare pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru autostrada Piteşti – Curtea de Argeş

Este termenul cu numărul 5

29 iunie este ultimul termen, dat săptămâna trecută, de Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru evaluarea ofertelor depuse pentru construirea secţiunii de autostradă Piteşti – Curtea de Argeş. Primul termen anunţat a fost 15 februarie, apoi pe 15 martie, apoi 30 aprilie, apoi 30 mai, acum 28 iunie şi e foarte posibil ca nici acesta să nu fie ultimul.

Capetele Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost lansate la licitaţie pentru proiectare şi execuţie pe 11 iulie 2017.

Până pe 27 octombrie au fost depuse opt oferte pentru secţiunea  cuprinsă între Curtea de Argeş şi Piteşti (30,35 km) şi cu o valoare estimată a contractului de 1,83 miliarde de lei, astfel:
1. Astaldi SpA
2. Asocierea China Railway 14th Bureau Group Co Ltd – Viaponte Rom SRL – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia SA
3. Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pizzarotti SA
4. Asocierea Itinera SpA – Retter Projectmanagement SRL
5. Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA
6. Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)
7. Asocierea Tirrena Scavi SpA – Toto SpA Costruzioni Generali
8. Asocierea Trameco SA – Vahostav SK as – Construcții Erbașu SA – Vega ’93 SRL – East Water Drillings SRL

Durata contractului pentru secţiunea Piteşti – Curtea de Argeş este de 120 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

Nemulţumiţi că ofertele lor au fost respinse, unii constructori au depus contestaţii, o parte dintre ele fiind deja soluţionate.

Pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, au depus contestaţie italienii de la Itinera. Pe 11 ianuarie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) le-a respins contestaţia.

Tot pentru această secţiune, orădenii de la Trameco au depus săptămâna trecută plângere la Tribunalul Bucureşti, după ce oferta lor a fost descalificată în etapa evaluării tehnice, care s-a încheiat pe 24 aprilie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email