O nouă arestare:  arbitrul Aurelian Bogaciu

 

Ieri a fost zi plină la DNA Piteşti. Procurorii i-au chemat la audieri pe arbitrii Tiberiu Lajos, Mihăiţă Ianovschi şi Aurelian Bogaciu. Dacă primii doi au plecat acasă în urma interogatoriilor, Aurelian Bogaciu a fost arestat şi a părăsit sediul DNA 

cu cătuşe la mâini şi în duba Poliţiei. De asemenea, a fost adus în două rânduri fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, pentru alte audieri. 

Lajos a venit primul şi a plecat liber

Ora 9.00.  La sediul DNA soseşte arbitrul timişorean Tibi Lajos împreună cu soţia lui şi avocatul care-l apără. Jovial, chiar zâmbitor, Lajos urează jurnaliştilor „Bună dimineaţa”, după care intră în sediul DNA. Peste exact o oră şi cincisprezece minute, Lajos pleacă liber. „Am văzut dosarul. Este … gros! Vom reveni de câte ori vom fi chemaţi”, a spus avocatul lui Lajos. 

Mihăiţă Ianovschi a fost chemat ca martor

Ora 10.05. Soseşte arbitrul Mihăiţă Ianovschi. Chemat în calitate de martor, Mihăiţă Ianovschi a venit fără avocat, însă mama, soţia, cumnata şi socrul lui erau la DNA. Arbitrul piteştean a fost audiat cel mai mult, de la ora 10.00 până la 15.40, adică peste cinci ore şi jumătate. Când a ieşit din sediul DNA, Mihăiţă Ianovschi şi-a îmbrăţişat soţia şi a plecat grăbit spre maşină. A spus ziariştilor doar atât: „Vă doresc sănătate şi o zi bună”. 

Gheorghe Constantin a fost adus de două ori pentru audieri

Ora 13.30. Duba poliţiei opreşte în faţa DNA şi din ea coboară Gheorghe Constantin cu cătuşe la mâini. Fostul preşedinte al CCA a fost adus pentru noi audieri, dar pentru că apărătorii lui n-au putut veni, poliţiştii l-au urcat din nou în dubă. „Revin peste 30 de minute”, a spus Costică Vâlcea. Şi a revenit, dar nu peste 30 de minute, ci la ora 16.30, tot fără avocaţi. Până la ora 17.30, Gheorghe Constantin nu plecase din sediul DNA. 

Aurelian Bogaciu a fost arestat

Ora 11.10 a venit la DNA, arbitrul Aurelian Bogaciu însoţit de cei doi avocaţi, de soţia şi mama lui. Timp de două ore şi douăzeci de minute, Bogaciu a aşteptat afară întreţinându-se cu avocaţii şi soţia sa. La ora 13.25 a fost chemat de procurori. Şi-a sărutat soţia şi a intrat. A ieşit la 16.35 cu cătuşe la mâini şi a fost urcat în dubă, după ce la uşa acesteia şi-a mai sărutat soţia o dată, care începuse să plângă în hohote. La fel şi mama lui. Bogaciu fusese arestat pentru 24 de ore, dar după ora 18.30 s-a judecat la Tribunalul Piteşti reţinerea sa pentru 29 de zile.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email