O minoră de 15 ani s-a dus la spital bolnavă şi a minţit că nu a intrat în contact cu nimeni, deşi părinţii ei veniseră din Suedia

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 528 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină.

Au fost date două amenzi, în valoare de 6.000 de lei, pentru două persoane care nu au respectat măsura izolării.  Acestea au fost introduse în carantină instituționalizată.

Au fost aplicate 375 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 642.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

A fost întocmit un dosar penal (in rem) pentru fals în declarații, după ce o minoră de 15 ani s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Aceasta a declarat inițial că nu a venit din străinătate și că nu are cunoștințe care să fi venit de curând din altă țară. În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia, din ziua de 10 aprilie.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL ARGEȘ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email