O maşină s-a ciocnit cu un moped

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Corbi, nu a ţinut cont că a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul maşinii sale şi a acroşat un moped. Mai mult decât atât, acesta s-a ales cu dosar penal şi a fost trimis în judecată de procurorii argeşeni pentru că s-a urcat băut la volan.
Acum ceva timp G.M. şi-a stins setea cu câteva pahare cu băuturi alcoolice, după care s-a gândit să plece la o plimbare cu maşina. Fără să se gândească la consecinţe, acesta s-a urcat la volanul autoturismului său şi a plecat către localitatea Domneşti. Însă, în timp ce se deplasa pe DJ 731, conducătorul auto a efectuat o manevră greşită, după care a pierdut controlul volanului şi a acroşat uşor un moped condus de I.C., care se deplasa regulamentar. Impactul nu a fost unul puternic, iar din fericire mopedistul s-a ales doar cu o sperietură zdravănă. Deşi accidentul nu s-a soldat cu victime, imediat la faţa locului au ajuns oamenii legii. În momentul în care i-au solicitat bărbatului actele la control, poliţiştii au sesizat că acesta miroase puternic a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul alcooltest, ce a indicat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe G.M. la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul primei probe a analizelor a indicat o alcoolemie de 0,90 grame la mie, iar rezultatul celei de-a doua probe a fost 0,70 grame la mie, de unde rezultă faptul că alcoolemia era în descreştere în momentul în care a fost oprit de poliţişti.
Astfel, conducătorul auto s-a ales cu dosar penal şi va da socoteală în faţa judecătorilor pentru că s-a urcat băut la volan, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. De asemenea, va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 700 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email