O lună de la accidentul care a îndoliat oraşul

După o lună de la tragicul accident din Muntenegru în care şi-au pierdut viaţa patru cetăţeni din Curtea de Argeş şi alţi patru au fost răniţi, urmele nu s-au şters, iar supravieţuitorii nu pot merge mai departe. Soţiile lui Nicolae Derviş şi Ion Marinescu, precum şi Elisabeta Ciolan, s-au întors acasă, iar profesoara Speranţa Nicolaescu se pare că este încă internată într-un spital din Capitală.
Încă nu au fost date publicităţii rezultatele anchetei, iar proprietarul firmei de transport a dat în judecată Ministerul Transporturilor din cauza unei amenzi care i-a fost aplicată, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri.
Niciunul dintre supravieţuitori nu vrea să-şi amintească teribila întâmplare, dar nu pot scăpa de imaginile coşmarului oricât ar încerca. Marieta Derviş şi Georgeta Marinescu nu vor uita, probabil, toată viaţa, accidentul în care şi-au pierdut soţii, iar rudele lor spun că şi acum se trezesc speriate în miez de noapte retrăind la nesfârşit accidentul. Elisabeta Ciolan a fost rănită mai puţin grav şi se pare că s-a întors la muncă.  Pe 23 iunie o cumplită ştire făcea înconjurul lumii – un autocar cu turişti români s-a prăbuşit într-o râpă din Muntenegru. La puţin timp, prin Curtea de Argeş s-a răspândit cu repeziciune un zvon care, din păcate, s-a dovedit a fi adevărat – opt dintre pasageri erau concetăţeni de-ai noştri, iar câteva ore mai târziu s-a aflat şi numele celor morţi – Nicolae Derviş, Ion Marinescu, soţii Mariana şi Toma Mateescu. Răniţii şi trupurile neînsufleţite au fost aduse cu un avion militar la Bucureşti, iar la Curtea de Argeş sicriele au ajuns după încă o zi. La ceremoniile funerare au participat mii de argeşeni, conştienţi că însoţeau pe ultimul drum pe unii dintre cei mai buni cetăţeni ai oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email