O lucrare scumpă, făcută prost – Stâlpii pentru camerele video sunt prea mici

Ieri a început la Curtea de Argeş o activitate cam ciudată. Cei care treceau pe Bulevard au văzut cum stâlpii abia montaţi, pe care se aflau camerele de supraveghere video, sunt scoşi din beton, iar camerele, demontate. Misterul demolării s-a lămurit rapid, însă. „S-a făcut recepţia lucrării şi s-a constatat că stâlpii pe care au fost montate camerele video au diametrul mai mic decât cel din caietul de sarcini al licitaţiei pentru lucrări. Vor fi scoşi toţi şi înlocuiţi cu unii care să aibă diametrul din caietul de sarcini iar pe ei vor fi montate aceleaşi camere video”, am aflat de la secretarul municipiului, juristul Radu Chirca.
Camerele sunt amplasate în zonele cele mai aglomerate din municipiu precum şi în apropierea şcolilor. Aparatura, serverele şi „partea tehnică” sunt montate la Primărie, în camera tehnică de la primul etaj al clădirii, potrivit primarului Nicolae Diaconu. Imaginile surprinse vor putea fi folosite şi de Poliţie, şi vor fi stocate  60 de zile.
Montarea Sistemului de supraveghere video al municipiului face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), iar licitaţia pentru lucrări a fost câştigată de singura firmă care a făcut ofertă, firma patronului RTV, Sebastian Ghiţă. 2K TELECOM S.R.L, din Ploieşti, a avut o ofertă de 1,248,508 lei, fără TVA. Licitaţia câştigată de firma prahoveană este pentru lucrările din cadrul proiectului „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video” (durată de implementare: 14 luni) – în valoare totală de 2.159.042,38 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 1.565.597,00 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului). „Este o firmă foarte serioasă, care şi-a făcut treaba repede şi bine. S-a lucrat şi  noaptea, ca să nu provoace niciun fel de blocaje”, declara primarul Diaconu în luna ianuarie.
 Lucrările au fost finalizate înainte de termen, dar calitatea acestora a avut de suferit, după cum se poate vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email