O hoţie incredibilă!

„Este incredibil că în anul 2010 mai poate fi un asemenea arbitraj în fotbalul românesc!”, este prima declaraţie a antrenorului Cristi Negru de la F.C. Argeş, după meciul cu Universitatea Cluj. Şi avea dreptate. Bucureşteanul Claudiu Baboia a a arbitrat părtinitor, pe faţă, şi a ajutat flagrant pe Universitatea Cluj, influenţând permanent jocul, dar şi scorul final! Baboia a făcut-o cu nesimţire, fără pic de jenă şi teamă că i s-ar putea întâmpla ceva… Dacă patronul Cornel Penescu a fost atestat şi este judecat pentru dacă ar fi dat bani arbitrilor pentru a nu fura pe F.C. Argeş, pentru că de ajutat nimeni n-a ajutat Argeşul, pentru astfel de hoţii de ce autorii nu sunt chemaţi la DNA, anchetaţi şi arestaţi?

Furăciunile impostorului numit Baboaia

Încă din primele minute, arbitrul bucureştean a demonstrat că a venit „cu temă”, ţinta fiind victoria clujenilor! Baboia a „împins” permanent de la spate pe Universitatea oferindu-le o sumedenie de lovituri libere după faulturi numai de el văzute. Şi au fost astfel de faze vreo 12 la număr!!! Au fost lovituri libere de la 16, 17, 19, 20, 25 de metri şi de pe tot terenul, pe care jucătorii de la Universitatea Cluj nu le-au putut transforma în gol. Şi dacă numitul Baboaia a văzut că oaspeţii nu pot da gol din loviturile libere oferite drept cadou, a inventat şi un penalty, adică a pus-o pe var în minutul 88!!! În prealabil, minutul 77, l-a eliminat pe Cotigă, după ce i-a arătat al doilea cartonaş galben pentru un fault pe care l-ar fi comis Bazzi (dar n-a fost)!!  

Asistentul Avram, în cârdăşie cu Baboaia

La mânăria lui Baboia a contribuit şi asistentul Valentin Avram. În minutul 42, portarul Matache a prins mingea în braţe, şi din inerţie a ieşit din careul de 16 metri, dar Avram, cel care trebuia să semnalizeze henţul de la margine pentru a-l ajuta pe central, a lăsat jocul să continue. Apoi, în minutul 88, atunci când Baboia a dictat penalty la un presupus fault asupra lui Acosta, faza s-a petrecut în afara suprafeţei de pedeapsă, iar Avram putea interveni de la margine să-l ajute. Dar n-a vrut…

Cristi Negru a vrut să scoată echipa de pe teren

„Să nu-i atingeţi în careu, că arbitrul le va da imediat penalty, şi vedeţi că cei care vor primi cartonaşul galben vor fi urmăriţi să li se mai dea unul pentru a fi eliminaţi!”, le-a spus la pauză Cristi Negru jucătorilor săi. Iar Baboia chiar aşa a făcut: l-a eliminat pe Cotigă pentru un presupus fault comis de Bazzi, şi a dat un penalty ruşinos în minutul 88! La faza din minutul 77 când arbitrul l-a eliminat pe Cotigă, jucătorii Argeşului au vrut să părăsească terenul, dar au revenit după un minut şi jumătate şi jocul s-a reluat.

Penalty acordat pentru un fault inexistent la 17 metri de poartă!!!

Momentul culminant al arbitrajului ruşinos prestat de Claudiu Baboaia a fost în minutul 88. Acosta aflat la 17-18 de poartă, s-a aruncat înainte căutând contactul cu un apărător al Argeşului, iar Baboaia asta a aşteptat şi a dictat fără jenă penalty!!! Au urmat vreo două minute de proteste ale argeşenilor, după care Machado a transformat penaltyul: 1 – 1. Mai mulţi membrii ai galeriei „Vulturii Violeţi” au intrat pe pista terenului pentru a protesta şi ei, dar au fost repede opriţi de forţele de ordine şi jucătorii de la F.C. Argeş. Când arbitrul a văzut că poate opri meciul, a fluierat şi le-a zis jucătorilor de la U Cluj să părăsească terenul!

Sub protecţia celor mari de la FRF!

Şi clujenii împreună cu Baboaia atât au aşteptat! Cu toţii au zbughit-o către vestiar, cu toate împotrivirile celor de la F.C. Argeş. Meciul a fost astfel întrerupt, dar, pentru că între timp partida de la Baia Mare a Daciei se terminase cu scorul de 1 – 1, clujenii şi arbitrii au acceptat să reia jocul!!! Nimic cu se mai putea întâmpla în privinţa luptei pentru promovare. Baboaia şi U Cluj îşi făcuseră datoria cu vârf şi îndesat pentru atingerea obiectivului trasat de patronul Florian Walter şi mai marii din fotbalul nostru care l-au ajutat şi protejat în acest campionat. Faptul că arbitrul a părăsit terenul n-a avut nicio justificare, deoarece nici el, nici jucătorii nu erau în pericol, suporterii fiind evacuaţi de pe pista stadionului.

Cine este acest Claudiu Baboia

Arbitrul bucureştean Claudiu Baboia este angajat al Federaţiei Române de Fotbal, la secţia Competiţii. Aceeaşi FRF, care a dat în mod surprinzător, meci câştigat cu 3 – 0 fără joc celor de la U Cluj în faţa celor de la Baia Mare! În etapa a XXIII-a, Baboia a arbitrat meciul F.C. Silvana – U Cluj şi a anulat un gol perfect valabil gazdelor pe finalul meciului la scor egal, clujenii câştigând în prelungiri! Cum poate delega FRF un astfel de arbitru la un meci cu mare miză pentru promovare, atâta timp cât arbitri români de valoare erau disponibili pentru a conduce o asemenea partidă! Cu siguranţă, un arbitru de valoare, care se respectă, nu făcea ce a făcut „prăduitorul” Baboaia. Surse din cadrul Comisiei Centrale de Arbitrii spuneau că Baboaia va fi retrogradat: „De mult n-am văzut un asemenea arbitraj la un meci, şi mai mult ca sigur, îl vom retrograda pe acest arbitru. Nota foarte mică pe care i-a dat-o ziarul Gazeta Sportului, este justă”.

Jaf făcut sub ochii lui Dan Petrescu, al doilea mare şef din arbitrajul românesc!

La acest meci a fost observator, Dan Petrescu, al doilea mare şef din arbitrajul românesc, iar supervizor, Ştefan Constantin. „Cum este posibil ca un arbitru să facă aşa ceva la un meci în care Dan Petrescu a fost observator, iar Ştefan Constantin, super vizor? Normal, acest Baboaia ar trebui exclus din arbitraj”, spunea după meci Răzvan Tunaru, directorul sportiv de la Dacia Mioveni. Enervat şi el pentru felul în care Baboaia a condus meciul, Dan Petrescu a refuzat să mai fie filmat de un operator, şi a pus agenda în faţa camerei de filmat. Interesant de aflat ce a scris în raport Dan Petrescu.

Din păcate, Dacia n-a câştigat la Baia Mare

Rezultatele etapei a XXXII-a, clasamentul, etapa viitoare, precum şi cronica meciului F.C. Baia Mare – Dacia Mioveni (1 – 1), le vom prezenta în ziarul nostru de mâine. Din păcate, Dacia n-a câştigat cele trei puncte, şi acum mai sunt doar de doi bani speranţă pentru promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email