O firmă din Piteşti, contracte de 10 milioane de euro cu Primăria Curtea de Argeş

KRANZ EUROCENTER se va ocupa dezvoltarea sistemului de transport şi va reabilita reţeaua de apă din zona centrală

KRANZ EUROCENTER S.R.L.,reprezentată de cunoscutul om de afaceri piteştean Corin Boian, în asociere cu alte societăţi, a câştigat două licitaţii organizate de Primăria Curtea de Argeş, licitaţii care au fost adjudecate pe 23 decembrie, valoarea totală a contractelor  fiind de aproape zece milioane de euro.

Licitaţia pentru contractul „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş” , a fost lansată pe 19 noiembrie, iar la finalul anului, în ultima zi lucrătoare din an, a fost finalizată. Câştigător a fost asocierea KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION şi STAR TRADING IMPEX S.R.L. Valoarea contractului este de 30255661.66 fără TVA. La licitaţie a depus ofertă doar asocierea de mai sus.

Obiectivul general al proiectului „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş” vizează „creșterea mobilității urbane în municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, potrivit site-ului Primăriei.

Piste de biciclete şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice

Prin proiect se vor dezvolta reţelele de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi se vor înfiinţa sisteme de închiriere a bicicletelor. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea reţelelor de piste cu 4.061 km  dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor, precum şi realizarea a 15 locaţii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes.

În plus, proiectul presupune dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini, dar şi reabilitarea şi modernizarea trotuarelor şi a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi. KRANZ EUROCENTER S.R.L.  şi asociaţii vor face lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, pentru semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni şi vor monta 9 aparate de taxare pentru autovehicule (parcometre).

Perioada de implementare a proiectului este, potrivit site-ului Primăriei, 01.05.2017 – 31.10.2021.

Valoarea totala a proiectului este  40,837,122.56 lei, din care contribuţia UE (FEDR) 34.632.518,86 lei, contribuţie Buget Naţional  5.296.738,15 lei, contribuţia beneficiarului 907.865,55 lei.

Mai întâi se reface reţeaua de apă

În septembrie 2019, Municipalitatea a scos la licitaţie un alt contract pentru „Servicii de proiectare si executie lucrari pentru obiectivul de investitii „Reabilitare reţea de apă – zona centrală din municipiul Curtea de Argeş”. La prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, dar la a doua a  depus ofertă asocierea KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader), ROMPROED, AQUAROND, care a şi câştigat-o, la o valoare de 7488721.16 lei, fără TVA. Potrivit anunţului de pe sistemul electronic de achiziţii publice, durata maximă pentru realizarea  serviciilor de  proiectare este de trei luni, durata maximă pentru execuția lucrărilor, 24 luni, iar sursa finanţării este constituită din „fonduri bugetare”. Pe 23 decembrie a fost desemnat câştigătorul şi pentru această licitaţie.

Din valoarea contractului, de 7.488.721,16 lei fără TVA, proiectul tehnic și detaliile de execuție sunt 200.000 lei fără TVA, asistenţa din partea proiectantului-70.000 lei fără TVA, organizare de șantier-110.000 lei fără TVA, construcții + montaj-7.078.721,16 lei fără TVA. De asemenea, contractul prevede probe tehnologice și teste-10.000 lei fără TVA, iar documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor sunt estimate la 20.000 lei fără TVA.

 Se reabilitează 16.522 metri de conducte

„Având în vedere că majoritatea conductelor de alimentare cu apă existente sunt foarte vechi și degradate, odată cu realizarea infrastructurii pietonale și a pistelor de cicliști se impune înlocuirea acestor rețele care se află sub acestea, pentru a evita în viitor intervențiile asupra noii construcții. Remedierea defecțiunilor apărute în cazul neînlocuirii conductelor de alimentare cu apă ar avea efecte negative în timp și ar genera costuri de reparație foarte mari”, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice sunt „reabilitarea conductelor de alimentare cu apa potabilă în zonele în care acestea se află sub zona pe care se vor realiza trotuare și piste de cicliști pentru a evita eventuale intervenții asupra acestora”, precum şi „realizarea unor conducte de alimentare cu apa potabilă noi, care să le înlocuiasca pe cele vechi, a căror durată de viață este depășită și care sunt alcătuite din materiale de generație veche cu impact negativ asupra calității apei”.

Asocierea care a câştigat licitaţia pentru reţeaua de apă va reabilita 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

„Merg cu o lucrare în spatele celeilalte!”

În opinia reprezentanţilor Primăriei e bine că aceleaşi firme se vor ocupa de ambele lucrări. „Mai întâi se face reţeaua de apă, iar apoi, în spatele acestei lucrări se vine şi cu amenajarea pistelor pentru biciclete, a staţiilor de încărcare electrice şi ce mai prevede celălalt proiect”, spune Constantin Teodorescu, de la Compartimentul Investiţii din Primărie. „Contractele au fost semnate, iar în martie ar putea începe lucrările”, a spus primarul Constantin Panţurescu la ultima şedinţă de consiliu local.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email