O firmă din Italia vrea să crească eficienţa energetică a Spitalului

La licitaţia de aproape 14 milioane de lei a fost depusă o singură ofertă

O asociere formată din cinci firme a depus singura ofertă la licitaţia pentru obţinerea contractului „Servicii de elaborare proiect tehnic de execuţie, inclusiv detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi lucrări construcţii în cadrul proiectului cu titlul “Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeş” în valoare de aproape 14 milioane de lei. Licitaţia a fost anunţată iniţial pentru luna decembrie a anului trecut, dar cum nu s-a prezentat nimeni a fost reluată în ianuarie. Săptămâna trecută pe sistemul electronic de achiziţii publice a fost publicat anunţul referitor la ofertele depuse. A fost una singură, a unei asocieri de firme, S.C. TOP LINE CONSTRUCT SRL (Lider asociere) și S.C. PEGASUS ENGINEERING S.R.L. (Asociat). Din asociere fac parte o firmă italiană, RCM COSTRUZIONI SRL, ca terţ susţinător, dar şi AIR SERVICE DELTA S.R.L. şi ENERGO PREST COMPANY S.R.L.

Licitaţia este în desfăşurare, în aceste zile specialiştii evaluând oferta din punct de vedere tehnic şi financiar, evaluarea urmând să fie gata până pe 7 mai, după care se va anunţa dacă este conformă cu cerinţele.

Lucrări de amploare la sistemul de încălzire

După cum aţi aflat din ziarul nostru, lucrările care vor fi făcute sunt de „reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei”. De asemenea, se vor mai face „lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum”. Proiectul prevede şi „instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu, centrală pe biomasă şi sistem captoare solare termice”.

Şi sistemul de iluminat va fi refăcut prin „reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă”. Vor fi înlocuite lifturilor existente şi vor fi reparate acoperişul şi terasele.

Rezultate aşteptate după realizarea proiectului sunt o „clădire eficientă din punct de vedere energetic”, urmând să scadă consumul de energie, astfel – consumul anual de energie primara (kWh/an), valoare la începutul implementării proiectului 4.872.254,11, valoare la finalul implementării proiectului 1.686.806,81. Consumul anual de energie  la începutul implementarii proiectului este de 338,11, iar la finalul implementării proiectului va fi de 63,05.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email