O firmă din Bacău are mare trecere la Primărie. Ia toate contractele de consultanţă.

O societate din Bacău are mare priză la Primăria Curtea de Argeş. În ultima vreme firma cu pricina a primit tot ce se putea în materie de contracte pentru consultanţă. Sumele iniţiale au fost suplimentate astfel încât asociatul unic al societăţii a băgat în buzunar sume frumuşele. Cei de la Biroul de Investiţii spun că se munceşte intens la achiziţiile publice, şi că „cine munceşte ia şi bani”. Sigur, nimeni nu lucrează gratis, dar cei care s-au lipit, parcă, de unele instituţii pot fi suspecţi de prea multă …lipeală .

În iunie anul acesta, Primăria Curtea de Argeş a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) trei anunţuri de atribuire pentru trei cumpărări directe. O firmă din Bacău, SC 3P Consulting & Projects Srl, înfiinţată în 2014, a luat toate cele trei contracte a căror valoare totală este de 83.000 de lei.

Primul contract atribuit direct societăţii din Bacău este pentru „Consultanţă Achiziţii – Lucrări, aferente obiectivului Complex Nataţie”. Proprietarul firmei, Adrian Vatamaniuc, primeşte 100 de lei pentru fiecare oră de consultaţie, în total 250 de ore pentru acest contract. A doua achiziţie directă făcută de Primărie este pentru „Consultanţă Achizitii – Lucrări aferente obiectivului „Consolidare teren str. Rozelor”, tot 100 de lei ora, în total 180 de ore. Al treilea contract primit de SC 3P Consulting & Projects Srl are ca obiect „Consultanţă Achiziţii – Lucrări aferente obiectivului „Reabilitare drum – str. Valea Iaşului”, 400 de ore a 100 de lei ora. Între timp, sumele au mai crescut, spun cei din Primărie.

40.000 de lei pentru proiectul de la Spital

Săptămâna trecută, SC 3P Consulting & Projects Srl a mai primit direct un contract în valoare de 40.000 de lei de la Primăria Curtea de Argeş pentru „Servicii auxiliare achziţiei derulate în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă”. Conform reprezentanţilor Primăriei, este vorba despre proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Curtea de Argeş”, iar suma provine din fnduri europene. Proiectul, a cărui implementare va costa peste 17 milioane de lei, din care vreo trei vor fi date din bugetul local, are drept obiectiv general „creşterea eficienţei energetice în clădirea publică Spital Municipal din Curtea de Argeş prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email