O firmă din Albeşti, care avea o exploatare forestieră la Cicăneşti, amendată de Garda Forestieră

O societate comercială cu sediul la Albeştii de Argeş şi care are o exploatare forestieră la Cicăneşti, a fost amendată de Garda Forestieră. Amendă a primit şi Ocolul Silvic Codrii Verzi. Printre acuzaţii se numără şi aceea că “nu a respectat tehnologia de recoltare a masei lemnoase”, potrivit IPJ Argeş

“Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic, verificând activitatea unei firme cu sediul pe raza localității Albeștii de Argeș, la o exploatare forestieră de pe raza comunei Cicănești.

În urma verificărilor, s-a stabilit că societatea nu a respectat tehnologia de recoltare a masei lemnoase și nu avea semnalizat corespunzător parchetul aflat în exploatare pe raza comunei Cicănești, aflat în paza Ocolului Silvic Codrii Verzi.

Totodată, s-a mai stabilit că în perioada 20-23.12.2021 a fost constituit Actul de punere în valoare pentru masa lemnoasă în cauză, iar Ocolului Silvic Codrii Verzi nu a respectat normele tehnice specifice în vigoare, fără a fi creat prin aceasta prejudiciu material.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în vasloare totală de 11.000 de lei,  după cum urmează:

– două sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate societății comerciale care desfășura activitatea de exploatare;

–  o sancțiune, în valoare de 8.000 de lei, a fost aplicată ocolului silvic, cu responsabilitate în zona unde se desfășoară exploatarea silvică”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email